Dnevi dizajna Celje: od showroomov, delavnic in okroglih miz do modne revije Čarobnost mestnih trgov (foto)


Sredi junija so v organizaciji Zavoda Celeia in partnerjev v knežjem mestu potekali prvi Dnevi dizajna. Ustvarjalci so si jih zamislili kot praznovanje ustvarjalnosti in inovativnosti, ki se odraža preko prireditev, delavnic, okroglih miz, modnih revij in showroomov. Preko njih so, po besedah direktorice Zavoda Celeia Maje Voglar želeli “povezati kreativni in gospodarski sektor ter izkoristiti estetsko, povezovalno, trajnostno in regenerativno moč dizajna.”

Foto: Robi Valenti, Špela Strašek, FB profil Visit Celje

Dnevi dizajna so v štirih dneh ponudili 12 različnih dogodkov. Ti so, razen dveh izjem bili vsi brezplačni, in so v prostoru začasne rabe na Glavnem trgu 8 vsak dan ponudili showroom različnih oblikovalcev. Potekale so okrogle mize, kreativni delavnici izdelovanja keramične vaze, vaze kot uporabne umetnosti v prostoru, delavnica sitotiska, trajnostnih pristopov v modi, predstavitev poklica modni oblikovalec, trendi in izbor blaga.

Z okrogle mize o dizajnu v kontekstu modnega in grafičnega oblikovanja, na kateri so sodelovali modna oblikovalka Jolanda Thaler, arhitekt Lenart Piano, grafična oblikovalka Neža Penca in oblikovalka Špela Strašek (vir foto: FB profil visit Celje, foto: Lea Remic Valenti)

 

Predstavili so se: Boho headwear, Patricia Pie, Tomaž Milač, Butik slovenskih oblikovalcev Perfect dresscode s Katjo, Urša Drofenik, Lučka Kolar, Maja Štamol, Žani Luisa Štamol, Šolski center Celje s programom ustvarjalec modnih oblačil in Jolanda Thaler.

Modno eleganco na mestnih trgih je takole v svoji Facebook objavi zajela Vladimira Skale:

Vir: FB profil Vladimire Skale

Modna revija Čarobnost mestnih trgov

Celjski ustvarjalci in mestni ponudniki imajo že deseto leto zapored priložnost predstaviti svojo modno ponudbo. Na modni reviji Čarobnost mestnih
trgov, ki je potekala na Glavnem trgu, je letos sodelovalo 20 mestnih ponudnikov. Ti s svojimi blagovnimi znamkami, storitvami in ustvarjalnostjo dajejo pečat staremu mestnemu jedru in ponudbi v njem.

Nekaj utrinkov z modne revije si oglejte v spodnjih fotografijah:

Vir foto: FB profil Visit Celje

V  Zavodu Celeia so bili z dogodkom več kot zadovoljni: “V zadnjih dneh smo na enem mestu združili talent in strast številnih celjskih oblikovalk in oblikovalcev, ki so s svojimi inovacijami obogatili tako kreativni kot gospodarski sektor. Prizadevali smo si za vzpostavitev harmonije med estetiko in funkcionalnostjo, med lepoto in trajnostjo,” so zapisali.

Ter dodali:”Danes lahko s ponosom rečemo, da Dnevi dizajna v Celju postajajo prostor, kjer se prepletajo ideje, sanje in vizij.”