Dnevi komedije 2013 v Celju: Slovenska muska od A do Ž


V Slovenskem ljudskem gledališču Celje smo si v okviru Dnevov komedije 2013 ogledali predstavo Slovenska muska od A do Ž. Komedija nam ponuja nekakšen pregled »Enciklopedije« slovenske glasbe. Dotakne se legendarnih Avsenikov, Eme, popularnih pop pevcev in tistih, ki bi to radi bili.

Parodijo na domačo glasbeno sceno sta na oder postavila Jure Karas, ki ga večina bolje pozna kot del dueta Slon in Sadež ter Lado Bizovičar. Na odrskih deskah sta se mu v vlogi glasbene spremljave pridružila pianist Gašper Konec in harmonikar Miha Debevec.

Pričakovali in dobili smo izvrstno glasbeno predstavo. Marsikdo je bil presenečen nad vokalnimi sposobnostmi Bizovičarja. Še več, zagotovo poje točneje od tretjine naših samooklicanih zvezdnikov.

In še nekaj utrinkov s predstave: vas zanima, kako bi Wernerjeva ali naprimer Sebastianova pesem zvenela v operi, kako bi izgledal boy band v sestavi Lovšin, Predin, Kreslin,… ter kako zveni venček zmagovalnih pesmi na Emi v izvedbi Lada Bizovičarja? Predstava je vredna ogleda!

t&f: ŠK