Dnevi komedije: ogledali smo si predstavo Sleparja v krilu


Ob zaključku predstave

V Celju so se začeli dnevi komedije in novinarska ekipa Celje.info si je za začetek ogledala komedijo Kena Ludwiga Sleparja v krilu, v režiji Borisa Kobala in izvedbi domačega gledališča.

Igralci "v civilu"

V dobro uro in pol dolgi predstavi se prepletajo zgodbe osmih  karakterjev. Brezposelna angleška igralca Jack in Leo poskušata v Ameriki uspeti s preigravanjem prizorov iz Shakespeara. Ko že skoraj popolnoma obupata nad igralsko kariero in življenjem, prebereta v časopisu, da stara in zelo bogata gospa iz Yorka išče svoja izgubljena nečaka, ki sta se kot otroka z mamo odselila v Anglijo, in ju od takrat ni videla.

Jack in Leo se domislita načrta, ki bi jima prinesel veliko denarja. Odločita se, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji, in se preoblečeta v ženski.

Za dodatne zaplete poskrbi še Leo, ki se zagleda v Meg, živahno, duhovito in nadvse privlačno nečakinjo stare gospe. Meg obožuje gledališče in je zaročena z dolgočasnim pastorjem. Tudi Megino življenje se obrne na glavo, ko spozna sestrični Maxine in Stephanie.

Odlična igralska zasedba (Pia Zemljič, Andrej Murenc, Vid Klemenc, Nina Rakovec in drugi) je občinstvo uspešno ujela v komično zgodbo, polno preobratov.

Po vsaki predstavi v okviru festivala Dnevi komedije izberejo naj komedijanta/komedijantko večera. Tokrat je to nagrado prejela izvrstna Pia Zemljič.

Na Celje.info bomo v času Dnevov komedije objavlili reportaže še s kar nekaj predstav v okviru letošnjega programa.

T&F:KM