Dobrodelni koncert Rotary kluba Celje Barbara Celjska 2019 (foto)


Rotary klub Celje Barbara Celjska je že 13. leto zapored organiziral dobrodelni koncert na katerem so zbirali sredstva za nadarjene mlade in socialno ogrožene.

V Rotary klubu Celje Barbara Celjska so v preteklih 12 letih zbrali že skoraj 400tisoč evrov.

rotary-klub-celje-dobrodelni-koncert009Dogodek v razprodani dvorani Celjskega doma je otvorila flavtistka Alenka Bogataj, ob spremljavi Simona Dvoršaka. Alenka Bogataj je slovenska flavtistka, ki je letos pričela z magistrskim študijem na Visoki šoli za glasbo in teater v Munchnu in je bila v preteklosti tudi prejemnica nagrade za odličnost Barbare Celjske.

Sledil je koncert Tadeja Toša & The Band. Novoustanovljeno skupino The Band vodi Tadej Toš, ki ga javnost pozna predvsem kot stendap komika, dramskega igralca oziroma igralca v filmih. Tokrat se je, vsestransko nadarjen, predstavil kot glavni vokalist in na električni kitari. Za pravi rokovski pridih pa so gotovo bili zaslužni tudi drugi člani skupine. Obiskovalci so lahko videli in predvsem slišali, kako je, ko se Tadej Toš na odru prelevi iz komedijanta in igralca gledaliških vlog, v pravega frontmena rokovske skupine The Band.

V Rotary klubu Celje Barbara Celjska so v preteklih 12-ih letih zbrali skoraj 400.000 EUR, ki so jih razdelili med nadarjene mlade in socialno ogrožene.

Del sredstev letošnjega koncerta bo Rotary klub Celje Barbara Celjska namenil Slovenskemu društvu Hospic, del sredstev pa bo namenjen dobrodelnemu skladu Rotary kluba Celje – Barbara Celjska, s katerim vsako leto pomagajo številnim socialno ogroženim družinam ter projektu podelitev “Nagrad za odličnost Barbare Celjske”, katero podeljujejo nadpovprečno uspešnim mladim posameznikom, ki jih bodo izbrali s pomočjo javnega razpisa.

Rotary je organizacija svetovno povezanih poslovnežev in strokovnjakov iz različnih poklicev. Člani Rotary klubov po svetu skrbijo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti, v svojih poklicih pa vzpodbujajo visoka etična načela in merila. Rotarijci načrtujejo in uresničujejo zelo različne dobrodelne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenje ljudi v njihovi ožji sredini in tudi v svetovni skupnosti.

Foto: Gregor Katič