Dvorana I. OŠ Celje gostila območno srečanje otroških gledališč in gledaliških skupin “Oder mladih 2013″ (foto in video)


Minuli četrtek je na I. OŠ Celje v organizaciji JSKD OI Celje potekalo območno srečanje otroških gledališč in gledaliških skupin celjskega območja. Kakor večino območnih srečanj na Celjskem, je tudi to spremljal regijski selektor, igralec Vojko Belšak.

Namen tovrstnih srečanj je prikazati najbolj kakovostne in reprezentativne predstave otroških gledaliških skupin in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije. Srečanje spremljajo tudi številni selektorji, ki odločajo o morebitnih uvrstitvah na regionalna srečanja, ki vodijo na državna.

Oder mladih 2013 je tokrat gostil pet predstav. Najprej so na oder stopili člani dramskega krožka I. OŠ Celje s predstavo “Gremo mi v hribe”, nastale pod mentorstvom Alenke Koštomaj Čede. Dramska skupina OŠ Ljubečne, pod mentorstvom Mojce Križnik, so gledalce razveselili s predstavo “Obiskali so nas marsovci”, učenci iste OŠ pa so se pod mentorstvom Križnikove predstavili še z Grimmovo pravljico “Volk in sedem kozličkov”.

Utrinek Grimmovega Volka in sedem kozličkov.

Otroška gledališka skupina KUD “Zarja” Trnovlje – Celje, pod taktirko Cvetke Jovan – Jekl in Darje Vrebac, je prisotne nasmejala z odlično predstavo “Mali strah Bav-Bav”. Zadnji so na oder stopili mladi igralci OŠ Frana Kranjca Celje, ki so pod mentorstvom Mateje Rokavec prikazali mladinsko veseloigro “Skrivnost šolskega veceja”.

Predstave so si ogledali številni celjski malčki in osnovnošolci, vsi so prizorišče zapuščali zadovoljni in nasmejani. Kakor je že ustaljena praksa, je namen tudi letošnjega območnega srečanja uvrstitev na regijskega, ki lahko vodi do državnega. O uvrstitvi na regijsko srečanje bo seveda odločal igralec in regijski selektor Vojko Belšak, s katerim smo se pogovarjali na območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Šmarju pri Jelšah. Pogovor z Belšakom si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Pred kamero pa smo povabili tudi producenta Območne izpostave JSKD Celje Živka Beškovnika, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti letošnjega Odra mladih. Krajši pogovor si lahko ogledate v spodnjem video posnetku, v katerega smo vključili tudi nekaj utrinkov četrtkovih predstav.

Vabimo vas tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, nastalih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=335]

v/t/f: eH