Glasbena šola Celje pričarala praznično vzdušje v Celjskem domu (foto, video)


V ponedeljek zvečer so v Celjskem domu odzvanjale praznične melodije, za katere so bili zaslužni najmlajši talenti Glasbene šole Celje. V okviru novoletnega koncerta so med obiskovalce širili božično vzdušje, ob čemer so brez dvoma navdušili, saj so Celjski dom napolnili do zadnjega kotička.

Najprej je oder zavzel Mali pihalni orkester pod taktirko Aljoše Jurkoška. Začeli so precej razgibano, s skladbami Alison’s Dance in Along came a Spider, zaključili pa so z brezčasno Jingle Bells, ki oznanja božične praznike.

novoletni-koncert-15

Novoletni nastop so s svojim nastop stkali tudi člani Malega godalnega orkestra pod vodstvom Petre Arlati Kovačič in mladi pevci Otroškega pevskega zbora, zborovodkinje Mojce Lipnik Vertačnik. Od številnih mladih glasbenikov so nekateri prvič nastopili na odru in s tem prevzeli srca obiskovalcev.

Kot solisti so se z godalnim orkestrom predstavili Aljaž Bornšek, pozavna (mentor Jure Krajnc), Maj Timotej Vodeb, violončelo (mentor Aleksandar Kuzmanovski), Miloš Rajević, klarinet (mentor Bojan Logar) in Bor Mihelak, kontrabas (mentor Jani Lapajne).

Mladi glasbeniki so s koncertom poskrbeli za uverturo v prihajajoče praznike. Hkrati pa so se ob tej priložnosti poklonili 110. obletnici javnega glasbenega šolstva v Celju, ki je vrhunec dosegla minuli teden s proslavo ob častitljivem jubileju.

Nekaj utrinkov s ponedeljkovega koncerta smo ovekovečili tudi v spodnjem video posnetku. Vabljeni k ogledu.

Prav tako pa ne spreglejte fotogalerije z novoletnega koncerta Glasbene šole Celje, ki so ga stkali njihovi najmlajši glasbeni upi.

T. O.