Glasbena šola Celje s koncertom pedagogov v Narodnem domu pričarala pravo glasbeno harmonijo (foto, video)


Včerajšnji večer je bil zaznamovan z izjemno glasbeno harmonijo, ki so jo pričarali pedagogi Glasbene šole Celje in tako ustvarili čaroben koncert v celjskem Narodnem domu. Dogodek je združil številne ljubitelje glasbe in kulturnega dogajanja. 

Glasbena šola Celje že dolgo velja za eno izmed najprepoznavnejših institucij, ki skrbi za izobraževanje mladih glasbenikov in razvijanje njihovih umetniških strasti. Tokratni koncert pedagogov, ki so z občinstvom delili svoje mojstrske glasbene spretnosti, je bil res poseben.

Nastopili so: Benjamin Govže (klavir), Tina Blazinšek (harfa), Erika Frantar (harfa), Tomaž Marčič (harmonika), Jernej Badekovič (klavir), Mojca Hladnik (sopran), Katarina Arlič Leban (klavir), Špela Pirnat (viola), Larisa Čanji (klavir), Ana Semić Bursać (klavir), Lara Pelikan (harfa), Urban Jerman (violina), Arslan Hamidullin (violončelo), Karine Gišjan Roškar (klavir), Urška Hrovat Šket (piccolo, flavta), Tina Ostruh (flavta, alt flavta),

Veronika Hauptman (klavir), Tomaž Adamič (klarinet), Urban Jerman (violina), Barbara Bizjak Komadina (violina), Sebastian Bertoncelj (violončelo), Aleksander Serdar (klavir), Mirjana Brežnik (flavta), Miha Firšt (kontrabas), Tamara Povh (klavir), Martin Rošer (tolkala), Tjaša Šketako Razpotnik (klavir),

Peter Tovornik (kitara), Primož Mavrič (klavir), Dejan Podbregar (trobenta), Aljoša Jurkošek (trobenta), Timotej Šnofl (rog), Lovro Žgajner (pozavna), Uroš Košir (tuba), Damir Korošec (tolkala) in Orkester PTT pod vodstvom dirigenta Jureta Krajnca.

Med izvajanjem je bila opazna profesionalnost in predanost pedagogov svojim instrumentom ter glasbeni umetnosti. Raznolikost programa je zagotovila, da so bili okusi občinstva zadovoljeni in da so lahko poslušalci doživeli širino pedagoškega znanja, ki ga ponuja Glasbena šola Celje.

Ob koncu koncerta so pedagogi prejeli zaslužen aplavz, ki je odražal hvaležnost in navdušenje občinstva. Več o sinočnjem dogajanju pa si lahko ogledate v video izsekih in fotogaleriji.

Fotogalerija: Simon Valant