Gledališče Zarja Celje postreglo s premiero predstave DNK (foto, video)

14. 03. 2018 08:45

Gledališče Zarja Celje je v petek zvečer usmerilo vse žaromete na mladinski del ekipe, ki je navdušila s predstavo DNK. Ob tem je za režisersko taktirko premierno stal  Nejc Jezernik, ki se je odločno spoprijel z novim izzivom.

Mladi Zarjani so pod režisersko taktirko Nejca Jezernika poskrbeli za izvrstno predstavo.
Mladi Zarjani so pod režisersko taktirko Nejca Jezernika poskrbeli za izvrstno predstavo.

Zarjani so se samega procesa ustvarjanja lotili malo drugače in kritično spoprijeli z interpretacijo zgodbe DNK, ki je bila v petek prvič uprizorjena na slovenskih tleh. Nejc Jezernik je dal velik poudarek na vsakega posameznika, ki se znotraj predstave spopada z nizom dramatičnim dogodkov v gozdu. V tem kontekstu je potrebno biti izjemno pazljiv na vsak detajl, kamor je treba spretno umestiti tudi sam podtekst, kar je ustvarjalcem predstave tudi uspelo.

Mračna zgodba, ki v ospredje subtilno postavlja iskanje sreče

Zgodba, ki je izvorno nastala izpod peresa Dennisa Kellyja, v ospredje postavlja skupino najstnikov, ki naredi nekaj groznega, zato v paniki prikrijejo celotno zadevo. S časom ugotovijo, da jih je to prikritje združilo in jim celo zacelilo njihova prej razpadajoča življenja. Kako daleč so pripravljeni iti, da obdržijo svoj novi način življenja? Kam izgine občutek do sočloveka? Lahko laži izbrišejo resnico? Je nasilje kadarkoli upravičeno? Kaj sploh je sreča? DNK je udarna zgodba s temačnim bistvom, ki pa se na trenutke na zabaven način loti resnih družbenih vprašanj in gledalca ne pusti ravnodušnega.

dnk-3

Izvedba, ki na svojevrsten in kreativen način vodi mračno zgodbo s kančkom pristnega humorja, je navdušila tudi obiskovalce gledališča. Uživali so namreč lahko ob spoznavanju likov, ki premorejo toliko več od tega, kar je očem vidno na prvi pogled. Mladi in nadebudni igralci pa niso postregli le z igralskimi, marveč tudi s pevskimi sposobnostmi, ki so se dotaknile marsikaterega gledalca. Vse skupaj s premišljeno scenografijo in  spretnimi prehodi poskrbi za pravo gledališko poslastico, katere funkcija pa ni le zabava, marveč pri gledalcih zbuja tudi tisto kritično noto, ki da celotni izkušnji piko na i.

Nekaj utrinkov s premiere predstave DNK si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Poleg tega ne spreglejte fotogalerije, v kateri smo ujeli mlade Zarjane na “kraju zločina”:

Tina O.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
235 queries in 3,045 seconds.