Hiša kulture Celje vstopa v 6. sezono z nekaterimi novostmi (video)


novinarska_hkc_1Minuli teden je v prostorih Muzeja novejše zgodovine Celje potekala novinarska konferenca Hiše kulture Celje, ki je ob 5. obletnici delovanja predstavila novosti in program, s katerimi vstopa v 6. sezono, poimenovano Polja kulture. Program in dogajanje v novi sezoni so predstavili vodja projektov in PR Hiše kulture Celje Gregor Deleja, novi poslovni direktor Hugo Bosio mlajši in programski vodja Simon Dvoršak.

Na tiskovni konferenci so vodilni zavoda, ki je bil ustanovljen na pobudo Društva ljubiteljev umetnosti Celje julija 2009, predstavili tudi svoj letošnji kompleks prireditev, ki je razdeljen v tri sklope dogodkov in sicer Vesperae Musicae, Džjezz do it in Glasbene sobotnice. Po besedah Deleje bodo v novi sezoni (2014/2015) programski fokus usmerili na področja resne glasbe, jazza in glasbenega gledališča, torej področja, ki so v celjski regiji deficitarna. Poleg tega so v Hiši kulture Celje za ljubitelje kulture v letošnji sezoni pripravili dva abonmaja.

Novi poslovni direktor Hugo Bosio mlajši in programski vodja Simon Dvoršak sta podrobneje predstavila vizijo in dogajanje v sezoni 2014/2015
Novi poslovni direktor Hugo Bosio mlajši in programski vodja Simon Dvoršak sta podrobneje predstavila vizijo in dogajanje v sezoni 2014/2015

Na področju resne glasbe tako pripravljajo že 22. septembra 2014, ob 19. uri, koncertni večer Atrium. Ambientalni dogodek bo uvedel cikel komorne glasbe Vesperae Musicae in obenem tudi sezono 2014/15, ki so jo v HKC nadslovili kot »Polja kulture«. Gre za »site-specific« dogodek, ki bo skozi pripoved glasbenih kompozicij obiskovalce popeljal po štirih izbranih celjskih atrijih in njihovih zgodbah.

novinarska_hkc_2

Celoten program v sezoni 2014/2015 so strnili v knjižico Polja kulture, ogledate pa si ga lahko tudi na spletu (klik!).

Vabljeni k ogledu videov, kjer so o novi sezoni podrobneje spregovorili vodilni Hiše kulture Celje Gregor Deleja, Hugo Bosio ml. in Simon Dvoršak.

 

BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA KINO METROPOL:
Tokrat imamo na voljo po 8 brezplačnih vstopnic za filme Jimmyjev dom, Čarovnija v mesečini, Inferno. V posebni septembrski akciji za brezplačno vstopnico potrebujete le 1 cekin, ki vam ga podarimo ob prvi registraciji!  Naročite jih tukaj:

polsi-kino-metropol