Juan Garcia-Herreros v Plesnem forumu Celje (foto, video)


DSC_0167V četrtek, 26.3. je v Plesnem forumu potekal koncert znanega kolumbijskega basista in skladatelja Juana Garcia-Herrerosa. Glasbenik, znan tudi pod imenom Snežna sova, je prejel že številne nagrade, nominiran pa je bil tudi za latinskega Grammya v katergoriji za najboljši latinski jazz album.

 

Kolumbijec se je že pri devetih letih začel ukvarjati z glasbo ter se skupaj z družino preselil v New York. Po končani osnovni šoli, ko so se preselili na Florido, pa je odkril inštrument, ki ga je vodil skozi življenje-bas kitaro. V njem so takoj prepoznali talent, in ga spodbujali tudi k nadaljni izobrazbi v glasbi. Njegov talent, in seveda veliko vaje, ga je že pri sedemnajstih letih prepeljalo do nastopa s Tampa Bay simfonijo.

DSC_0180

Njegov prvi album je izšel leta 2006 z naslovom Snow Owl Quartet, skupaj s skupino Snow Owl, s katero je sodeloval tudi pri drugih projektih, pri nas pa je nastopil s 7 člansko mednarodno zasedbo. Čeprav najraje in najpogosteje igra jazz glasbo, je bil tudi spodbujan k temu, da se nauči drugih zvrsti, kot so rock, pop, funk in salsa. Za svoja dela pa je prejel tudi številne nagrade, kot sta nagrada za najboljšega jazz glasbenika in nominacija za latinskega Grammya.

DSC_0159

Vljudno vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=789]

Marina Bajić

polsi-kegljanje-klik