Črna komedija Plen v Gledališču Zarja Celje – ponujamo cenejše vstopnice za drugo reprizo


V Gledališču Zarja Celje prihaja črna komedija Plen, avtorja Joe Ortona in pod tokratno režijsko taktirko dramskega igralca Gorazda Žilavca.

Premierno si boste lahko ogledali v petek, 22. marca, ob 19.30.

Prvi reprizi bosta v soboto, 23. marca in v petek, 5. aprila, obakrat ob 19.30.

plen-gledalisce-zarja002Ste kdaj razmišljali o smrti? O pravkar preminulem sorodniku? O brezpogojni ljubezni do mame, četudi vas je le-ta vse življenje maltretirala?

»Ja, mama je pa le mama! Rodila nas je, nam prala plenice…« Joe Orton, avtor teksta pričujoče (črne) komedije, méni, da zgolj to ni dovolj. Pravi, da »o mrtvih le tisto – kar si zaslužijo«. Orton pravi tudi, da je življenje treba izkoristiti in si ga olajšati/polepšati s kakšno »bližnjico«, četudi le-ta ni najbolj etična, poštena ali v skladu z lepim vedenjem.

Predvsem pa o smrti razmišlja, kot o »le enem« delu, ki sestavlja naše življenje in, po navadi, pride čisto na koncu. In če se lahko šalimo o rojstvu, o otroštvu, o poroki in o drugih prelomnih življenjskih dogodkih, ki prav tako sestavljajo naše življenje, zakaj se ne bi smeli šaliti o smrti?

Saj res – če na smrt gledamo kot na stvar, o kateri se NE šali, se ji bomo s tem izognili? Nas ne bo »obiskala«? Ne bo Matildi delal GPS in nas ne bo našla? Močno dvomim!

Naša črna komedija se ukvarja prav s tem – kako smrt sprejeti v naš svet komičnega in vsakdanjega. In ker je Joe Orton (bil) Anglež, je, seveda, vso stvar še dodatno začinil s črnim angleškim humorjem…

Če že ne maramo smrti, ko pride čas zanjo, naj nas vsaj zabava (v gledališču), dokler še nismo »njeni«. Prepričan sem, da Joe ravno zdaj zelo uživa z njo!

Uživajte še vi v naslednji uri in pol zdravega, črnega, angleškega humorja!

Vaš smrtnik – Gorazd Žilavec, režiser predstave

VLJUDNO VABLJENI!

REZERVACIJE VSTOPNIC: [email protected] ali 030 307 007.

V črni komediji »Plen« se priznan angleški dramatik, Joe Orton, na zabaven, včasih celo bizaren, a hkrati tudi precej kritičen način loti pogleda na sodobno družbo in njene temeljne institucije. Čeprav je delo nastalo v 60. letih prejšnjega stoletja, je njegova tematika več kot aktualna tudi danes. Avtor se v igri satirično poigrava s številnimi družbeno kritičnimi vprašanji in “splošno sprejetimi” vrednotami. Kaj je v današnjem prostoru in času sprejemljivo in kaj ne? Kje so meje morale? Za koga in kdaj veljajo pravila? Se poštenost izplača? V zgodbi spremljamo zabavne prigode prijateljev Hala in Dennisa, ki sta skupaj oropala banko in pred oblastmi zdaj želita skriti ukraden denar v Halovem stanovanju. Pri tem jima truplo Halove, pred kratkim umrle matere, nikakor ni v pomoč …

plen-gledalisce-zarja003

S CELJE.INFO DO CENEJŠIH VSTOPNIC ZA ČRNO KOMEDIJO PLEN

Na Celje.info našim zvestim bralcem in članom Polovička.si ponujamo 8 40 % cenejših vstopnic za črno komedijo Plen, ki bo v petek, 5. aprila ob 19.30 uri v Gledališču Zarja Celje.

Cenejše vstopnice najdete tukaj:

plen-gledalisce-zarja-klik