Kdaj k otroškim mašam ter polnočnicam za božični večer v Celju ter okolici


Božič je ponovno pred nami, vsako leto pa se na božični večer mnogi verniki odpravijo na polnočnice ter tam pozdravijo prihod Jezusa Kristusa na svet. Za vas smo zbrali začetne ure polnočnic, ki se bodo odvile po cerkvah v Celju in okolici.

Bolj zgodnje svete maše bodo marsikje namenjene predvsem otrokom in družinam, velikokje pa se bodo odvile tudi “taprave” polnočnice, ki bodo nastopile prav ob polnoči.

V stolni cerkvi sv. Danijela v Celju bo prva maša na božični večer ob 18. uri, ko se bo odvil zaključek devetdnevnice ter blagoslov jaslic. Čez dve uri, torej ob 20.00, se bo odvila sveta maša za otroke in družine, ob polnoči pa nato še slovesna polnočnica. Ob 22.00 bo prirejena sveta maša božične noči v Marijini cerkvi.

V cerkvi sv. Duha se bo prva maša na božični večer odvila ob 18. uri, naslednja ob 21. uri, nato pa še polnočnica ob polnoči. V cerkvi sv. Cecilije se bo maša na sveti večer odvila ob 21. uri, v primeru, da se boste želeli k maši odpraviti v Tremerje, pa bo potrebno na to počakati še eno uro več.

V Domu sv. Jožefa se bodo odvili dve polnočnici in sicer ob 23.30 in 24.00 uri.

V župniji Teharje na polnočnice na božični večer vabijo ob 18. ter 23.40 uri. V Laškem pa se bodo polnočnici odvili ob 18. ter 24. uri. V vojniški cerkvi se bo najprej ob 17. uri odvila otroška polnočnica, sledita pa še dve ob 23.30 ter 24. uri.

Petrovška župnija bo polnočnici organizirala ob 20. ter 24. uri, v kolikor pa se boste teh udeležili v Žalcu, se bo ta odvila ob 18.30. Liboje ter sv. Jedrt bosta polnočnico dočakala ob 21. uri.

D. K.