Koncert Maksima Mrvice v Plesnem forumu Celje (foto, video)


DSC_0014Minuli četrtek je Plesni forum Celje obiskal znani virtuoz Maksim Mrvica. Znani hrvaški virtuoz je nastopal že vsepovsod po svetu, vendar prav gotovo prvič v tako mali dvorani, kar pa ga ni ustavilo, da je naredil popoln koncert.

Rojen v Šibeniku, se je Mrvica začel z glasbo ukvarjati že pri devetih letih. Klub vojni je vztrajal, se prijavljal na tekmovanja in zmagal. Njegov študij je nadaljeval na Glasbeni akademiji v Zagrebu, kjer so hitro prepoznali njegov talent. Kasneje se je preselil tudi v Pariz, kjer je  prav tako bil zelo uspešen. Ko pa se je vrnil nazaj na Hrvaško, je posnel svoj prvi album z naslovom Gestures, ki je bil eden najhitreje prodajanih albumov klasične glasbe na Hrvaškem.

DSC_0009

Tokrat pa je nastopil tudi v Celju. Koncert je začel s pesmijo Mussorgsya z naslovom Pictures at an Exhibition, ter nadaljeval z pesmijo Duma, ki jo je napisak P.I. Tchaikovsky. Zaigral je tudi klavirsko izvedbo znane pesmi skupine Qeen, Bohemian Rhapsody, nadaljeval pa s klasikami Chopina, ter zaključil z Lisztovo Hungarian Rhapsody no. 2. Njegovo igranje pa je bilo tako zagreto, da je vmes potreboval petnajst minut odmora.

DSC_0018

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=812]

Marina Bajić

preskakovanje-ovir-polsi