Koncert Marko Ramljak banda v Plesnem forumu Celje (foto, video)


Marko Ramljak band v Plesnem forumu Celje.
Marko Ramljak band v Plesnem forumu Celje.

V petek zvečer je v Plesnem forumu Celje potekal še en izjemen koncert, saj je obiskovalce ogreval Marko Ramljak band, ki je predstavil njihov najnovejši album Mindset. Marko Ramljak je izvrsten hrvaški violinist, ki je odrske deske Plesnega foruma razvnel ob spremljavi vrhunskih glasbeninikov.

Na omenjenem albumu je deset Ramljakovih avtorskih skladb, ki so izvrsten preplet jazza, etna, popa in rocka. Album so poimenovali Mindset, kar je tudi naziv Ramljakove zasedbe, ki jo poleg njega, sestavljajo še bobnar Branimir Gazdik, basist Luka Veselinović in klaviaturist Maasej Kovačević, tolkalist Hrvoje Rupčić in slovenski saksofonist Lenart Krečič. Leta 2015 so se združili v Marko Ramljak band.

Marko Ramljak band je s svojo skrbno dodelano glasbo poskrbel za izjemno atmosfero.
Marko Ramljak band je s svojo skrbno dodelano glasbo poskrbel za izjemno atmosfero.

Za te izvrstne inštrumentaliste je značilna izvrstna interpretacija in pa tako glasbeno kot mentalno ujemanje v teh inštrumetnalih skladbah, ki preizprašujejo tako tradicijo, kot tudi aktualnost popularne glasbe. Album Mindset je izvrstno delo sodelovanja vseh naštetih talentiranih glasbenikov, ki vedo, da je pri glasbi treba delati na atmosferi in ne na dokazovanju lastne virtuoznosti.

V primeru Marko Ramljak banda je izjemna atmosfera, ki so jo ustvarili tudi v Plesnem forumu Celje, morda ravno posledica lastne virtuoznosti, saj je vsak od naštetih glasbenikov pravi čarodej na svojem inštrumentu. Individualen talent in skupna ljubezen do glasbe tako ustvarijo izjemno harmonijo, ki jo začuti tudi čisto vsak obiskovalec njihovega koncerta.

Ravno zato ne preseneča, da je Ramljaka k sodelovanju povabil tudi Gibonni, njuno sodelovanje in prijateljstvo pa traja še danes. Sodeloval je s številnimi drugimi glasbeniki, kot so Vlatko Stefanovski, Pino Paladino, Mate Matišić … Klasične glasbene izobrazbe na violini je bil deležen že kot devetletnik. Kmalu pa ga je zelo pritegnila še kitara, kar je vplivalo na njegovo igranje violine. Že šestnajst let se poklicno ukvarja z glasbo, dve leti pa je preživel tudi v Južni Afriki, kot kitarist priljubljene zasedbe Kreesan.

Tudi ostali glasbeniki v zasedbi so uveljavljeni in izkušeni inštrumentalisti, vsakega izmed njih pa odraža svojevrstno glasbeno izražanje. Svoj glasbeni opus so izpilili tekom sodelovanja s številnimi priznanimi glasbeniki, vrhunske glasbene izobrazbe in predvsem ljubezni do glasbe.

Ravno zato ne preseneča, da so v Plesnem forumu Celje s skupnimi močmi poskrbeli za koncert, kot ga že dolgo ni bilo moč videti. Z do potankosti izbranimi takti, ki so jih še dodatno izpilili z ljubeznijo in virtuoznostjo, so navdušili prav vsakega obiskovalca Plesnega foruma, saj so vidno uživali ob koncertu.

Izjemno atmosfero smo v objektiv ujeli tudi mi ter za vas pripravili video posnetek in fotogalerijo. Vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=960]

tek-knezov-polsi