Koncert Perpetuum Jazzile ob dnevu žena v Laškem požel stoječe ovacije (foto, video)


DSC09529Prišel je dolgo pričakovani koncert znane slovenske vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile v Laškem, ki je tokrat bil posvečen vsem pripadnicam nežnejšega spola ob dnevu žena. Množica se je pred športno dvorano Tri Lilije zbirala že več kot pol ure pred uradnim začetkom.

Nič kaj presenetljiv ni bil pogled na do konca napolnjeno dvorano, ki je nestrpno pričakovala prihod trenutno enih izmed najbolj zaželenih slovenskih izvajalcev. Perpetuum Jazzile je slovenska vokalna senzacija, ki je svoj večji preboj doživela leta 2009 s priredbo legendarne skladbe Africa (Toto). Slednja ima danes na You Tubu več kot 17 milijonov ogledov, pohvale zanjo pa je podala tudi skupina Toto.

Ura je odbila sedmo zvečer in dvorana je z aplavzom poskušala na oder priklicati večerne goste. Čeravno smo verjetno že vsi navajeni začetnih zamud, katerim smo dandanes priča na skoraj vsakem koncertu, tokrat na veselje vseh temu ni bilo tako. Po dvorani so pogasnile luči, iz zvočnikov smo lahko zaslišali prve glasove in že naslednji hip so se pred nami na odru pojavili pevci Perpetuum Jazzile. S svojim avtorskim komadom so naznanili začetek koncerta  in nas popeljali v vokalno ekstazo.

DSC09425

Tekom večera smo lahko prisluhnili skladbam kot so Abba venček, Jovano Jovanke, Rosanna, Footlose, Conga, Titanium, Gota, venčku nemških uspešnic itd., poklonili pa so se tudi slovenskim izvajalcem in se tako predstavili s skladbami Srajca, Golica in Pastirče.

Na svoj račun so prišli tudi nekateri poslušalci, ki so se odzvali povabilu in prostovoljno prišli na oder. Tako se je prva četverica prostovoljcev pozabavala na vsem dobro poznan slovenski komad Golica in s pomočjo dežnikov »dirigirala« sekcijam. Vsakič ko je oseba imela dežnik odprt, je njemu dodeljena sekcija prepevala svojo linijo, med tem ko je v primeru zaprtega dežnika le-ta morala biti tiho. Najbolj je poslušalce zabavala gospa dodeljena tenorjem, ki je svoj dežnik tekom komada ves čas zgolj pripirala. No, pa smo se vsaj vsi lahko naučili tenorsko linijo in jo morda naslednjič zapojemo kar z njimi. Ob koncu Golice so s prostovoljci zaplesali še štirje člani zbora in si skupaj prislužili bučen aplavz. V drugi »igri« je zbor na oder povabil nove prostovoljce, ki pa so imeli čast zamenjati mesta nekaterih od pevcev in tako pokazati svoje pevske sposobnosti. Skupaj so odpeli skladbo Rosanna, pri kateri pa ni manjkala niti koreografija.

Koncert je zbrane navduševal od začetka do konca. Člani Perpetuum Jazzile so dokazali, da niso le izvrstni pevci, ampak se znajdejo tudi v plesnih in voditeljskih vodah. Z vmesnimi govori so obiskovalce nadvse zabavali, verjetno pa se jim je najbolj priljubil Ljubljančan, ki je priznal, da je Laško pivo res najboljše. Vriskom, topotanjem ob tla in ploskanjem tekom skladb so na koncu dodali še dvojno stoječo ovacijo in tako zbor z odra spustili šele v drugo.

Člani skupine Perpetuum Jazzile so se po koncertu s svojimi poslušalci podružili v avli dvorane, podpisovali CD-je in se z njimi tudi fotografirali. Med tem ko so nekateri njihov koncert v živo slišali prvič, so se med njimi našli tudi takšni, ki skupini zvesto sledijo že vrsto let. Ne glede na to, ali so jih slišali prvič ali stotič, so nad njimi bili navdušeni vsi.

[simpleviewer width=100% height=700 id=780]

Kristina Strašek