LU Celje ob koncu TVU gostila srčna govorca: Karla Gržana in Sanelo Banović Peresciutti


Ljudska univerza Celje je ob zaključku Tednov vseživljenjskega učenja, ki je ponudil raznolik program, gostila dva srčna govorca: dr. Karla Gržana in dr. Sanelo Banović Peresciutti

Na LU Celje so zaključili najvidnejšo promocijsko kampanjo na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. V mesecu maju in juniju so v okviru Tednov vseživljenjskega učenja izvedli več kot 40 brezplačnih predavanj, delavnic in izobraževanj za različne ciljne skupine. Zabeležili so več kot 400 udeležencev, kar pomeni, da so ljudje željni novih znanj, največ zanimanja pa je za vsebine, ki govorijo o medosebnih odnosih, odnosu do sebe in življenja samega.

Gržan je občinstvo nagovoril v prostorih Osrednje knjižnice Celje; vir foto: LUC

Prav s takšno vsebino so na LU Celje zaključili tudi vseslovensko kampanjo, saj so izvedli dva večja dogodka z znanima gostoma. Gostili so namreč Karla Geržana, doktorja literarnih znanosti, duhovnika in pisatelja ter dr. Sanelo Banović Peresciutti, zdravnico in motivacijsko govornico.

Karel Gržan je na dogodku predstavil svojo novo knjigo Friderik in Veronika, pogovor pa je tekel o pomembnih posameznikih in zgodbah, ki so zaznamovale naš prostor.

Sanela Banović Peresciuti je stopila na oder Narodnega doma; vir foto: LUC

Sanela Banović Peresciutti dravnica pa je udeležence navdahnila z življenjskimi modrostmi in jih spodbudila k razmišljanju o tem, da so v življenju zares pomembni (le)medosebni odnosi. »Ko je človek sam, ne zmore veliko, ko je povezan zmore vse!«

Na LU Celje so ponudili veliko priložnosti za učenje, saj je resnično pomembno, da skupaj kot družba rastemo, se učimo in si prizadevamo za boljšo prihodnost!

Preberite tudi:

Pater Karel Gržan o Frideriku in Veroniki: Na to zgodbo smo lahko ponosni