Mladi celjski glasbeniki prejeli plakete državnega in mednarodnega ranga


Glasbena šola Celje je ponovno dokazala, da sodi med zelo uspešne glasbene izobraževalne ustanove v Sloveniji. Na slovesnosti, ki je se je odvila v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje, so njihovi učenci in dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajajo Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju, prejeli priznanja za izjemne dosežke na državnem tekmovanju TEMSIG in 5. mednarodnem tekmovanju Celeia 2024.

Slavnostne podelitve se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Celje, Samo Seničar, ki je skupaj z ravnateljem Glasbene šole Celje, Simonom Mlakarjem, in pomočnikom ravnatelja I. gimnazije v Celju, Sebastjanom Paumanom, mladim tekmovalcem podelil plakete in nagrade obeh tekmovanj.

Državno tekmovanje mladih glasbenikov Slovenije (TEMSIG) je ena najpomembnejših prireditev na področju glasbenega izobraževanja pri nas. Tudi letos so se celjski učenci izkazali z vrhunskimi nastopi in si prislužili številne nagrade in plakete. Zlato plaketo je osvojilo 11 tekmovalcev (8 solistov in ena komorna skupina), od teh so osvojili 1. nagrado 3 solisti in komorna skupina (skupaj štiri 1. nagrade), ter eno 2. nagrado. Srebrno plaketo je osvojilo kar 14 tekmovalcev (13 solistov ter ena komorna skupina). Bronasto plaketo je osvojilo 11 tekmovalcev (10 solistov ter ena komorna skupina). Priznanje za udeležbo je prejelo 7 tekmovalcev, priznanje pa ena tekmovalka.

Poleg tega so njihovi učenci blesteli tudi na 5. mednarodnem tekmovanju Celeia 2024, ki ga GŠC izvaja s podporo Mestne občine Celje. Skupaj so osvojili 14 zlatih plaket, od tega kar 7 prvih nagrad ter 3 posebne denarne nagrade, ter 5 srebrnih plaket.

Ravnatelj Simon Mlakar je ob tej priložnosti izrazil ponos in zadovoljstvo nad uspehi učencev: “Rezultati, ki so jih dosegli naši učenci na državnem in mednarodnem nivoju, so dokaz predanosti, trdega dela in izjemnega talenta. Ponosni smo na vsakega izmed njih in na njihove mentorje in korepetitorje, ki so jih s strokovnim vodenjem pripeljali do teh izjemnih dosežkov.”