Muzej novejše zgodovine Celje prevzel izvajanje mednarodnega razpisa za likovna dela mladih


Pred dnevi so v Muzeju novejše zgodovine Celje prevzeli izvajanje mednarodnega razpisa za likovna dela otrok. S tem je nastala nova Hermanova galerija.

hermanova-galerija1Hermanova galerija je nastala na podlagi prevzema Mednarodnega razpisa za likovna dela mladih, ki ga je 21 let izvajal Zavod za ustvarjalni razvoj mladih Mihaila Lišanina.

Od leta 1995 je na razpisu sodelovalo več kot 130.000 otrok in mladih iz 110 držav z vsega sveta. Nagrajena dela so bila na ogled na več kot 270 razstavah v 33 različnih državah.

Muzej novejše zgodovine Celje hrani več kot 4000 likovnih del mladih, ki so bila nagrajena na posameznih razpisih Zavoda za ustvarjalni razvoj mladih med letoma 1995 in 2016. Dela, ki bodo nagrajena od leta 2019 dalje, bodo uvrščena v muzejski fond Hermanova galerija Muzeja novejše zgodovine Celje.

Muzej novejše zgodovine Celje vabi k sodelovanju na 22. mednarodnem razpisu za likovna dela otrok. Otroci med 6. in 12. letom lahko z likovnimi deli soustvarjajo Hermanovo galerijo, ki deluje v okviru Otroškega muzeja Hermanov brlog. Tema letošnjega razpisa je Zemlja, barvit planet, več o sodelovanju pa lahko preberete v priponki.

Oglejte si Hermanovo povabilo k sodelovanju (klik!)!