Na ogled pričujoča samostojna razstava “Sinergija barv”


kristina-kocar-razstava-volk-2020-4

V Galeriji Volk Celje bo do 30. aprila 2020 na ogled samostojna likovna razstava del Kristina Kočar “Sinergija barv”. Na njej avtorica razstavlja 16 svojih del, akrilov na platno in mešano tehniko. Po motiviki njena dela zajemajo: pejsaže, tihožitja in abstrahirani realizem.

Kristina Kočar je doma iz osrčja Kozjanskega, iz idilične vasice Javore, blizu Gorice pri Slivnici. S slikarstvom se ukvarja že precej časa, aktivneje pa zadnja štiri leta, ko se je priključila Društvu likovnikov Ljubljana, kjer je bila članica polni dve leti. Sedaj pa je članica Celjskih likovnikov pri KPD Svoboda Celje. Svoje slikarsko znanje je izpopolnjevala pri znanem in uveljavljenem celjskem slikarju ing. Božidarju Ščurku, sedaj pa redno sodeluje v rednih izobraževalnih oblikah pri domačem KPD Svoboda Celje, pod vodstvom lik. pedagoga in slikarja Tomaža Milača.

kristina-kocar-razstava-volk-2020-3

Redni sodeluje pri skupinskih razstavah KPD Svoboda Celje, v celoletni likovni koloniji ˝Štirje letni časi˝, ki jo pripravlja ZKD Celje, v sodelovanju z Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in JSKD OI Celje. Poleg tega je sodelovala tudi v likovni koloniji v Kamni Gorici (2016), v likovni koloniji v Brezovici in Gameljnah pri Ljubljani (2017), v celjskem poletnem slikarskem ex-temporu ˝Celjske poletne vedute˝ v org. JSKD OI Celje (2018 in 2019), v dobrodelni likovni koloniji ˝Barbara celjska˝ Rotary kluba Barbara celjska, v Laški vasi nad Štorami, večkrat na dobrodelnem slikanju v Domu starejših Lipa Štore in še kje.

Samostojno pa je prvič razstavljala v domačem kulturnem domu v Gorici pri Slivnici ter lokalu Zanzibar pri Šentjurju.

Tokrat se ponovni predstavlja na pričujoči samostojni razstavi z zbirko del, ki so izpod njenega čopiča nastajala od novembra 2019, do januarja 2020.

kristina-kocar-razstava-volk-2020-7