Na Dnevih komedije se je pomerilo tudi SLG Celje s predstavo Moje bivše, moji bivši


V petek, 9. 3. 2012, se je v okviru Dnevov komedije na domačem terenu pomerilo tudi Slovensko ljudsko gledališče Celje s komedijo Moje bivše, moji bivši. Režiser Andrej Jus je po literarnem delu D. C. Jacksona želel izpostaviti tradicionalno tematiko ljubezni na delovnem mestu, ki pa jo je popestril s scenaristično dovršenimi vpogledi v preteklost.

V ospredju zgodbe je mladi Tom (Andrej Murenc), ki si po dolgem času poišče novo službo. Tam spozna nove sodelavce, s katerimi se po prvem tedno v novi službi odpravi na pijačo. Kozarci na mizi se medtem vedno bolj množijo, posledično pa se Tom v novo jutro zbudi s svojo sodelavko Amy. Še preden se oba protagonista zavesta, se njuna avantura za eno noč prelevi v resno razmerje, ki pa je na zelo majavih tleh. Oba se namreč v mislih vedno znova vračata k svojim nekdanjim partnerjem, ki jih še nista dokončno prebolela. Kljub temu, da noben od njiju v razmerje ne verjame, pa zaradi različnih motivov oba vztrajata v njem. Ker pa bivše in bivši niso zgolj stvar preteklosti, sta oba popolnoma nesposobna ohranjati zrelo in odgovorno partnersko razmerje.

“Sodobna komedija mladega škotskega avtorja D. C. Jacksona je komedija o ljubezni, izgubi in odnosih, o mladih, ki niso več tkao mladi, ki so željni ljubezenske zveze, ko pa se vanjo zapletejo, si je nenadoma ne želijo več in ne vedo, kako naj se obnašajo in kaj naj počnejo s partnerjem” (SLG Celje).

F&T: Tina Ožvald