Neca Falk in Maček Muri navdušila na Polzeli


Grad_Komenda1Na Komendi so pripravili srečanje mladih princesk in pogumnih vitezov. Prvemu takšnemu dogodku vreme ni bilo naklonjeno, zato pa je na 2. balu v sončnem dopoldnevu mrgolelo malih nadebudnežev, ki so se preizkusili v kreativnih delavnicah, plesnih igrah in iskanju zaklada.

Zbrane pa je z nastopom najbolj navdušila legendarna Neca Falk z Mačjo godbo.

Pester program so ves čas spretno povezovale animatorke, ki so skrbele, da so se otroci dodobra naplesali, iskali odgovore na zastavljene uganke, preizkusili v viteškem bojevanju ali zapeljali s kočijo. Veliko gneče je bilo pričakovano tudi pri stojnici za poslikavo obraza.

Grad_Komenda2Zavodu za kulturo, šport in turizem, ki je na Komendi gostil bal, je na grad uspelo privabiti tudi več prodajalcev, ki so tematsko sovpadali s prireditvijo.

Obiskovalci so lahko pobrskali med simpatičnimi artikli mačka Murija, otroškim tekstilom, spominki občine, ipd.

Polzelska Komenda je v zadnjih letih res zadihala s polnimi pljuči. Tisti, ki še pomnijo, v kakšnem stanju je bila pred temeljito obnovo, se strinjajo, da je kraj takšen protokolarni objekt nujno potreboval.

Njegovo vodstvo na vzpetino vabi  z zabavnim, kulturnim, pa tudi resnejšim programom staro in mlado – trenutno najaktualnejša napoved so glasbeni poletni večeri.

T&F: Š. Kumer