Novoletni koncert celjskega Malega pihalnega orkestra in Malega godalnega orkestra


Glasbena šola Celje je med tradicionalnimi dogodki ob koncu leta pripravila tudi novoletni koncert Malega pihalnega orkestra in Malega godalnega orkestra.

Foto: GŠC

V polni osrednji dvorani Celjskega doma sta orkestra zaigrala pod taktirko dirigentov Aljoše Jurkoška, ki vodi pihalce, in Petre Arlati Kovačič, ki vodi godalce.

Mali pihani orkester se je kot prvi na odru predstavil s sedmimi skladbami. Seveda niso manjkale tudi tradicionalne božične skladbe. Sledil je nastop Malega godalnega orkestra, na odru pa so se mu pridružili tudi Otroški pevski zbor Glasbene šole Celje z zborovodkinjo Mojco Hladnik ter Vokalna skupina MBH pod umetniškim vodstvom Matevža Pušnika.

Foto: GŠC

Kot solistke so ob orkestru nastopile violinistke v sestavu Trio con brio, Katarina Gril, Elena Gril in Veronika Belina (mentorica Alenka Firšt), lanskoletne dobitnice zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG. Kot je že običaj, številne orkestrske priredbe nastanejo pod budnim očesom dirigentke Petre Arlati Kovačič, ki je tudi svoj del koncerta zaokrožila v božičnem duhu.

Foto: GŠC

Kot so zapisali v Glasbeni šoli Celje sta jih orkestra s svojo predanostjo popeljala skozi praznično glasbeno potovanje. S svojo mladostjo in odlično izvedbo sta prevzela številčno publiko in jo napolnila z iskrico prazničnega duha.

Na koncu so dodali: “Iskrene čestitke obema dirigentoma in vsem mladim glasbenikom, ki nas vsako leto spomnijo, kako močno lahko glasba združuje ljudi in ustvarja nepozabne trenutke.”