Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje s solisti


Sinoči se je v Narodnem domu odvil novoletni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika.

Orkester, ki ga sestavljajo učenci osnovne stopnje, dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo izvajajo s I. gimnazijo v Celju, ter nekdanji dijaki in učenci, je dirigent s skrbno izbranim programom popeljal skozi raznolik repertoar. Ta je zajemal skladbe različnih obdobij in stilov, od baletne, sodobne, do zimzelenih slovenskih narodnih in filmskih klasik.

Očarljiva kombinacija skladb je ustvarila čudovit  glasbeni večer, ki je gledalce ponesel v svet čarobne glasbe.

Foto: GŠC

Poseben draž koncertu so dodali izjemni solisti, ki so se pridružili orkestru. Kot so zapisali v GŠC so njihove virtuozne izvedbe dvignile koncert na še višjo raven, saj so s svojimi glasbenimi sposobnostmi očarali občinstvo: po uvodnem Obrednem plesu ognja iz baleta Ljubezen čarovnica skladatelja de Falle je kot prvi na odru nastopil učenec Glasbene šole Celje, harmonikar Fin Šibli (mentor Tomaž Marčič) in kljub svoji mladosti navdušil z zrelo interpretacijo skladbe Il Bosco della Musica skladatelja Roberta Molinellija. Aplavz občinstva je nagradil še z glasbenim dodatkom Vivaldijeve Zime iz Štirih letnih časov.

Foto: GŠC

Koncert se je po Piazzollinem Libertangu nadaljeval s slovensko glasbo: najprej Avsenikov Spomin, odlična Neža Zevnik s skladbo Samo nasmeh je bolj grenak, izjemen Matic Plemenitaš s skladbo Vrača se pomlad, skupaj pa sta zapela duet Janeza in Mete iz muzikala Cvetje v jeseni, Ljubim. Koncert so zaokrožili s skladbo Ko Ivan zatrobi in z našimi sodelavci trobentači, solisti Žanom Cesarjem, Aljošo Jurkoškom in Dejanom Podbregarjem.

Občinstvo je z bučnimi aplavzi nagradilo izjemne izvajalce za njihov trud in predanost umetnosti, orkester pa je za konec zaigral še zimzelenega Avsenikovega Pastirčka.

Foto: GŠC