Oder mladih 2017 v Celju (foto, video)


Včeraj dopoldne se je v dvorani I. osnovne šole v Celju odvilo območno srečanje otroških gledališč in gledaliških skupin celjskega območja – Oder mladih 2017. Številnim mladim gledalcem in regijskemu selektorju Bojanu Maroševiču se je predstavilo šest skupin, ki so odigrale bolj ali manj znane odrske igre domačih in tujih avtorjev.

Prvi so na oder stopili člani Gledališča Zarja Celje z Ježkovo Zvezdico Zaspanko. Eno najlepših slovenskih pravljic, v kateri spremljamo najmlajšo zvezdo na nebu pri njenih dogodivščinah na Zemlji, so nastopajoči odlično odigrali in poželi velik aplavz občinstva.

Učenci OŠ Štore so na oder postavili parodijo znamenite predstave Romeo in Julija. Posebnost igre je bila zagotovo uprizoritev svetovno znane zgodbe z mimiko in gibom, kar jim je odlično uspelo.

oder_mladih_celje_2017_2

Tretji so na oder stopili člani Gledališkega kluba OŠ Frana Roša, ki so se predstavili z igro Jana Pirnata Spim lahko tudi jutri. Gre za otroško igro, namenjeno predvsem predšolskim otrokom in tistim, ki imajo probleme zaspati.

Četrti po vrsti so nastopili Umetniki OŠ Ljubečna s Kovičevim Mačkom Murijem. V otroškem muzikalu so otroci spremljali dogajanje v mačjem mestu, mačji ples, dogajanje v krčmi Pri veseli kravi, nogometno tekmo in na koncu mačjo uspavanko.

Do konca dogodka so nastopili še učenci OŠ Frana Roša, ki so se najprej predstavili z Makarovičevo Sapramiško, nato pa še z Regoucevo Čebelice, čimbl in čimbalo.   

Inserte nekaterih predstav si lahko ogledate tukaj:

 

Ob vseh predstavah so vidno uživali najmlajši, pa tudi učiteljice in regijski selektor, ki si je med spremljanjem predstav zapisoval ugotovitve, vtise in misli, ki mu bodo v pomoč pri izbiri najboljših gledaliških skupin.

Bojana Maroševiča, slovenskega igralca in regijskega selektorja, smo povabili pred kamero in ga povprašali o njegovem poslanstvu na tovrstnih prireditvah, med drugim nam je zaupal, kakšni so njegovi prvi vtisi in opažanja in kaj ga je posebej navdušilo:

 

Mladi igralci so še enkrat več dokazali, da velja računati nanje tudi v prihodnje. Za točnost terminov predstav, pripravo odra in ostalih tehničnih pripomočkov, pa gredo pohvale organizatorjem dogodka, JSKD OI Celje.

Vabljeni k ogledu fotografij, posnetih na dogodku.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”515″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]tecaj-samoob-klik