Odprta kuhna: V Celju je znova dišalo po kulinaričnih dobrotah (foto, video)


dscn0199Letos poteka že peta sezona odlične kulinarične prireditve, t. i. Odprta kuhna. Slastne sobote na celjsko tržnico zdaj že tradicionalno privabljajo številne gurmane iz knežjega mesta in okolice.

Dogodek vreden vašega obiska

Zadnjo soboto v avgustu se je na celjski Mestni tržnici in v Savinovi ulici med 10. in 20. uro ponovno zgodila Odprta kuhna. Stojnice, s katerih je omamno dišalo, so obiskovalce privabljale s slovenskimi in tujimi specialitetami, seveda tudi niso manjkale uspešnice poulične hrane oziroma “street food-a”. Za vsak okus se je našlo kaj, poskrbljeno je bilo tudi vegane. Okrepčali ste se lahko pri stojnicah gostincev, ki so že leta prisotni na tej prireditvi, in pri stojnicah z novimi ponudniki, ki so se zdaj v Celju predstavili prvič.

dscn0188Tokratna ponudba

Hrana je bila zelo okusna, predvsem pa kvalitetna in zelo raznolika. Poleg slovenskih, turških, afriških in azijskih obrokov, so si obiskovalci lahko privoščili razne osvežilne pijače (ledeni čaji, smutiji …), brezalkoholne pijače, za sladico pa so bili poleg sladolednih rolic (ja, prav ste prebrali) na voljo še palačinke, šmorn, makroni, tradicionalni slovenski štruklji z različnimi nadevi in še kaj!

Zadnja Odprta kuhna v Celju je predvidena 5. oktobra.

Več informacij o tokratnih gostinskih ponudnikih dobite tukaj.

Vabljeni k ogledu fotografij in video posnetka spodaj.

T. Ž.

Video:

Fotogalerija: