Odprtje razstave "Cele, Cele!" ob 70-letnici rokometa v Celju (foto, video)


DSCN0231 (Kopiraj)Na Trgu celjskih knezov so v četrtek odprli začasno fotografsko razstavo ob 70-letnici rokometa v Celju in delovanja Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Razstava, naslovljena z navijaškim geslom Cele, Cele, je nastala na pobudo RK Celje Pivovarna Laško.

Gre za zgodbo, ki jo je RK CPL stkal v sodelovanju z  Mestno občino Celje, Muzejem novejše zgodovine Celje in Zgodovinskim arhivom Celje. Hkrati gre za eno najuspešnejših športnih zgodb na naših tleh, saj je RK CPL danes najtrofejnejši v moškem rokometu v Sloveniji. Vsaka generacija rokometašev je priigrala uspeh, ki je bil zanjo mejnik.

DSCN0233 (Kopiraj)

Razstava »Cele, Cele!« se spušča v igro s rokometno preteklostjo Celja, ki ni sestavljena le iz zmag, porazov, igralcev in klubske podpore. Zunanja panojska razstava, ki temelji na slikovnih reprodukcijah arhivskega gradiva, je živa zgodba sedmih desetletij, ki se vsak dan dopolnjuje in poganja miselni svet od tekme do tekme, od sezone do sezone – z igrišč v zgodovino.

DSCN0259 (Kopiraj) DSCN0264 (Kopiraj)Celotna zgodba se skozi prizmo razstave osredotoča na historični pregled delovanja kluba in posledično na vidne uspehe rokometnega kluba, ki je deloval pod različnimi imeni, Kladivar (od leta 1947), ŽRK Celje (združen 1964-1978), Aero Celje (1978-1990) in naposled Rokometni klub Celje Pivovarna Laško (1990 do danes), predstavi pa tudi vse pomembnejše lokacije igranja klubskega rokometa v Celju: od Čreta in Glazije v velikem rokometu, do Skalne kleti, Golovca in Zlatoroga. Bolj izpostavljen na razstavi je največji uspeh kluba v zgodovini iz leta 2004, ko so Celjani bili zmagovalci lige evropskih prvakov in evropskega superpokala.

Razstava »Cele, Cele!« je del velikega praznovanja 70 let rokometa v Celju, na ogled pa bo še celoten mesec september na Trgu Celjskih knezov pred Mestno občino Celje. Praznovanje pa se ob tem ne zaključi. 2. september bo rezerviran za slavnostno akademijo RK Celje Pivovarna Laško, ki jo klub pripravlja v tesnem sodelovanju z Mestno občino Celje in se bo odvila v Narodnem domu.

Dogajanje bo vrhunec doseglo v soboto, 3. septembra, vse od 15. ure dalje. Za otroke bo postavljen otroški animacijski park, v dvorani pa bo možen ogled tekme legend. Že pred osrednjo tekmo bo za glasbeni uvod poskrbela skupina Mambo Kings, čemur bo sledila tekma RK Celje Pivovarna Laško vs. Telekom Veszprem. Po tekmi sledi veliki koncert skupin San Di Ego in Šank Rock z bogatim programom in dogajanjem pred dvorano.

Ne spreglejte pestrega dogajanja ob 70-letnici rokometa v Celju, ki ga lahko spremljate tudi v našem koledarčku dogodkov, reportaže pa bodo objavljene na Celje.info. Prav tako pa si lahko spodaj ogledate še fotogalerijo in video prispevek z odprtja razstave “Cele, Cele!”.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=1024]

od-celje-do-polsi-klik