Pesemca 2016: Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov (foto, video)


DSC_0231V sredo, 13. 4., je v Celjskem domu potekalo območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov Pesemca 2016. Učenci Celjskih osnovnih šol in okolice so tako dobili priložnost, da so pokazali svoje izjemne pevske talente.

 

 

 

 

Vsako leto se v Celjskem domu zberejo učenci Celjskih, tako kot tudi osnovnih šol Dobrna, Štore, in Vojnik, da skupaj obiskovalce popeljejo v prijetno glasbeno popoldne. Vsak pevski zbor, tako otroški kot tudi mladinski, dobi priložnost, da pokaže svoje unikatne pevske talente ter tako ponosno zastopa svojo šolo. Tako lahko obiskovalci skupaj z njimi prepevajo znane klasike, kot so Kekčeva pesem, Šmentana muha, Cirkuška predstava, ter tudi uživajo ob tistih manj znanih, a vseeno enakovrednih skladbah.

DSC_0234

Nastopali so: mlajši in starejši pevski zbor OŠ Glazija Celje, Otroški pevski zbor Frana Roša Celje, Otroški pevski zbor II. OŠ Celje, Otroški pevski zbor OŠ Frana Kranjca Celje, Otroški in mladinski pevski zbor I. OŠ Celje, Otroški pevski zbor IV. OŠ Celje, Otroški pevski zbor OŠ Lava Celje, Mladinski pevski zbor OŠ Ljubečna ter Mladinski pevski zbor OŠ Dobrna. Kot posebni gost pa se je predstavil tudi Mešani mladinski pevski zbor I. gimnazije v Celju.

DSC_0272

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka!

[simpleviewer width=100% height=700 id=965]

Marina Bajić

tek-knezov-polsi