Pevke z Ljubečne zapele v Pragi


Članice Ženskega pevskega zbora Kulturno umetniškega društva Ljubečna so se v prvi polovici meseca odpravile na pevsko adventno srečanje v glavno mesto Češke.

Utrinek s samostojnega koncerta; foto: ŽPZL

S tem so si izpolnile željo, ki so jo gojile že nekaj časa. V petek, 8. decembra, so imele samostojni koncert v čudoviti baročni cerkvi sv. Mikulaša. V soboto popoldne so še z drugimi štirimi zbori, gosti festivala iz Madžarske, Španije, Nemčije in Hrvaške, pele skupne pesmi na Staromestnem trgu. Zvečer so se znova predstavile s samostojnim programom ob spremljavi harmonike njihovega Štefana.

Festival v Pragi se odvija tri vikende zapored, konec novembra in v začetku decembra. Med vtisi z dogodka so med drugim zapisale: “Množica, ki ves dan polni božično okrašeni trg s številnimi stojnicami, zraven pa spremlja dogajanje na odru, kjer ob naštetih gostih cel dan prepevajo številni praški in češki zbori, je naše prepevanje navdušeno pozdravila. V božičkovih šalih in kapah smo bile prepoznavne, videne in slišane tudi na večerjah s folkloro, beherovko in pivom, pa na potepanjih po mestu, v nekaterih cerkvah, ki smo si jih ogledale. Hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali uresničiti naš projekt! Vesele in ponosne smo, da nam je uspelo uresničiti željo in jo spremeniti v nepozaben spomin.”

Ljubečanke, kot si tudi pravijo, bodo v Celju zapele v sredo, 27. decembra, in sicer v cerkvi sv. Danijela, po večerni maši.