Plesni avtorski projekt N.A.G v Plesnem forumu Celje (foto, video)


DSC_0163V soboto, 27.6. je v Plesnem forumu potekala premiera plesnega avtorskega projekta N.A.G. Ime projekta predstavlja začetnice koreografov, Nika Rajška, Aje Zupanec in Gee Erjavec,  hkrati pa je miselna zveza z “razgaljanjem” posameznika.

 

Pomen projekta je, da naj ne bi po svetu nagi. Vendar se vseskozi sprašujemo, ali je res samo obleka ta, ki nas pokrije? Prekrije? Zakrije? Saj vsi ves čas fejkamo. Polni smo zavajajočih pogledov, nepotrebnih zvokov in smehljajev, s katerimi oblačimo svoj goli jaz. Gledamo se v ogledalo in se sprašujemo, kdo sem? Ali podoba, ki jo vidim v ogledalu, prikazuje, kaj sem? Skozi celoten ustvarjali proces, skozi gibe in zvoke, besedo in glasbo, pa si poskušano odgovoriti na vprašanje: Kdo sem? Zakaj sem to, kar sem? Plesalci pa se plast po plast “razgaljajo” in iščejo pot do sebe in svoej identitete.

DSC_0071

Konec predstave pa je pomenil tudi slovo dveh plesalcev, Alje Roškar in Jake Reharja, ki se od Plesnega Foruma poslavljata. Za 10 let plesanja pa sta prav tako prejela srebrni znački, Aja Zupanec pa je za 15 let plesanja dobila zlato. V projektu so sodelovali tudi ostali plesalci: Ana Cvelfar, Lia Hofman, Ana Krašovic, Eva Plevnik, Evelina Pristovšek, Ina Trefalt, Kaja Vajdetič in Pia Žižek. Predstavo sta režirali Gea Erjavec in Aja Zupanec.

DSC_0237

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=852]

Marina Bajić

seminar-flavta-polsi-klik