Podeželje v mestu 2019 (foto in video): petje, ples, kulinarika …

25. 05. 2019 16:34
20190525_101440
KD Celjska folklorna skupina

Prijetno sobotno dopoldne v središču Celja je vnovič popestrila zdaj že tradicionalna prireditev “Podeželje v mestu”. Če ste bili kaj v mestnem jedru med 10. do 13. uro, ste zagotovo naleteli na glasne in živahne zvoke, ki so prihajali z Glavnega trga.

Po ulici je bilo razvrščenih kar 36 stojnic oziroma ponudnikov. Prireditev je znova ponudila raznovrstno ponudbo, s katero so obiskovalci lahko razvajali svoje brbončice. Poleg različnih in zelo okusnih domačih prehranskih izdelkov, so lahko sebi ali pa nekomu za darilo kupili kakšen unikaten kos nakita, čudovite in uporabne izdelke iz časopisnega papirja, glineno posodo za žgance in še marsikaj!

20190525_105110
Na eni izmed stojnic …

Ne le domača kulinarika, tudi glasba, petje, ples in stari običaji dajejo celostno sliko o tem, kakšno je življenje na podeželju.

Iz tega razloga in zaradi same pestrosti dogodka so organizatorji poskrbeli za bogat kulturni program. Prvi so nastopili glasbeniki in plesalci Kulturnega društva Celjska folklorna skupina, ki so predstavili ljudsko izročilo iz severovzhodne Slovenije, sledili so jim veseli pevci in pevke Mešanega pevskega zbora gostincev Celje. Tekom dogajanja pa so se zvrstili še KD Akademski pevski zbor Celje, Mešani pevski zbor Don Bosko Celje, Mešani pevski zbor društva upokojencev Celje, KD bratov Dobrotinšek Škofja vas, KUD Šmartno v Rožni dolini, Komorni moški pevski zbor Celje ter Mešani pevski zbor gostincev Celje.

Vljudno vabljeni k ogledu galerije fotografij in video posnetka spodaj.

Video:

Fotografije:

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
292 queries in 2,206 seconds.