Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje v mestnem središču (foto, video)


DSCN1849 (Kopiraj)DSCN1865 (Kopiraj)V soboto dopoldne je mestno središče skorajda oživelo, saj je pokalo po šivih od številnih aktivnosti. Zvezdo so namreč zavzeli učenci OŠ Lava s prireditvijo Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje.

Gre za tradicionalno prireditev, ki je letošnje leto v središču mesta Celje potekala že osmič. Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje v mesto prinese lepo slovensko besedo, med ljudi širi odnos do knjige in se pokloni mestu Celje.

Učenci OŠ Lava imajo tako priložnost, da s svojimi številnimi talenti obiskovalcem mestnega jedra in predvsem mladim približajo kulturo in zgodovinsko dediščino. Tudi Marijana Kolenko, ravnateljica OŠ Lava, je izpostavila pomembnost poznavanja mesta Celje s strani mladih, poleg tega pa je pomembno, da so v stiku z lepo slovensko besedo, od katere so vse prepogosto distancirani. To je še posebej pomembno, saj so ravno mladi tisti, ki bodo nekoč razvijali mesto Celje in besedo o njem ponesli v svet.

Učenci OŠ Lava se posebej poklonijo tudi mestu Celje, saj gre za mesto z bogato zgodovino in tradicijo. Tako mu mladi upi vsakoletno namenijo nekaj lepih slovenskih besed, bodisi v besedi, bodisi v glasbi. S tem so učenci mestnega središča svojo ustvarjalnost iz šolskih klopi ponesli tudi izven sten šole.

V duhu humanitarnosti dogodka se je prireditvi Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje letos pridružil tudi Rotary klub Celje, kjer so zbirali prostovoljne prispevke za žrtve poplav v Srbiji, Bosni in Hercegovini. Učenci OŠ Lava so torej dokazali, da so sposobni združiti kulturno dediščino s humanitarnostjo.

DSCN1877 (Kopiraj)Prireditev Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje pa ni bila namenjena zgolj mladim, ampak mladim po srcu. Starejši občani so tako obiskovalce mestnega središča navduševali s svojimi deli in z mladostniško energijo, ki je izžarevala iz njih. Talent za literarna dela pa so izkazovali tudi učenci OŠ Celje, ki bodo lahko mestu Celje iz kulturnega vidika gotovo veliko prispevali.

V primeru, da ste dogodek zamudili, si lahko še vedno ogledate fotogalerijo in video iz samega dogajanja, prireditve Poklon knjigi, lepi besedi in mestu Celje pa le ne zamudite prihodnje leto.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=582]

F/T/V: Tina Ožvald

Tokrat imamo na Polovička.si na voljo brezplačne vstopnice za filme: Otroci iz socialističnega bloka, Locke in Byzantium. Naročite s klikom tukaj:

polsi-kino-metropol