Poletne bralno-zabavne aktivnosti za mlade v Celju in okolici


Na otroškem oddelku Osrednje knjižnice Celje so za čas med poletnimi počitnicami pripravili zgibanko in obenem idejo za zabavno bralno aktivnost. 

Zgibanka z naslovom “Moja izbira je branje” vsebuje 25 bralnih aktivnosti. Vsak si jih izbere 15 in z njihovo pomočjo prebere 5 knjig po želji. Vsak bralec lahko izpolni zavihek na zgibanki in ga vse do 10. septembra odda v Knjižnici pri Mišku Knjižku ali v eni izmed krajevnih knjižnic, ki se nahajajo na Dobrni, v Vojniku, Šmartnem v rožni dolini in Štorah.

Branje lahko vključijo med ostale počitniške aktivnosti in poskrbijo za dobro bralno kondicijo tudi med poletjem. V septembru bodo izpeljali zaključno podelitev, kjer bodo skupaj z gostom presenečenja med vsemi sodelujočimi izžrebali dobitnike nagrad  in se poveselili na zabavi. Prav tako pa vsak, ki odda zavihek na zgibanki, dobi majhno pozornost knjižnice.

Povezava do zgibanke

Beremo pod drevesom
Beremo pod drevesom; foto: OKC

Poletne bralne možnosti pa s tem še niso izčrpane, saj bo na otroškem oddelku Osrednje Knjižnice Celje vsako sredo v mesecu juliju potekala dopoldanska aktivnost, ki se lepo povezuje z bralno igro.

V okviru poletne bralne igre Moja izbira je branje bodo v skozi julijske srede od 10. ure naprej brali pod drevesom in se družili z Gledališčem Pravljičarna, knjigami ter prijatelji.

Aktivnost je brezplačna in primerna za otroke od 5. do 12. leta.