Pomladni koncert I. gimnazije v Celju v Narodnem domu (foto, video)


Dijaki 4. letnikov so se posebej poklonili zborovodji Tomažu Marčiču.
Dijaki 4. letnikov so se posebej poklonili zborovodji Tomažu Marčiču.
Pomladni koncert I. gimnazije v Celju.
Pomladni koncert I. gimnazije v Celju.

V sredo zvečer je v Narodnem domu Celje potekal Pomladni koncert I. gimnazije v Celju, kjer so obiskovalci lahko uživali ob skrbno izbranih skladbah Mešanega mladinskega pevskega zbora in Orkestra I. gimnazije v Celju.

V svojem uvodnem nagovoru se je ravnatelj dr. Anton Šepetavc dotaknil teme mladosti, saj današnji mladini marsikdo vse prepogosto očita, da je vse slabša. Šepetavc se s tovrstnimi očitki ne strinja in meni, da je vsaka mladost lepa. Prav tako kot mladost, ki vsako leto v mesto pospremi pomlad, ki so se ji tokrat poklonili tudi dijaki I. gimnazije v buy non prescription viagra online Celju.

Začetki Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju segajo v leto 1945, ko je mladinski zbor ustanovil znani celjski zborovodja Egon Kunej, od septembra 2009 pa deluje pod vodstvom Tomaža Marčiča. Pevski zbor vse od takrat odlično nadaljuje s svojim repertoarjem, saj je za kakovostno izvajanje zahtevne in raznolike zborovske literature prejel številne najvišje nagrade in priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Tudi danes, ko zbor vodi Tomaž Marčič, ni situacija nič drugačna, kar so dogakali tudi na sredinem koncertu, kjer so nas popeljali skozi številne številne zahtevne slovenske in tuje ljudske pesmi.

Za piko na i so zapeli tudi ob spremljavi Orkestra I. gimnazije v Celju, ki je sicer bil ustanovljen v devetdesetih letih na pobudo dijakov Gregorja Deleje in Simona Dvoršaka z namenom, da v njem sodelujejo dijaki splošnih gimnazijskih oddelkov. V letošnjem šolskem letu mlade nadebudne glasbenike vodi Martina Anderlič, vsi skupaj pa so odlično ujeli duh pomladnega koncerta.

Udeležili smo se ga tudi sami in za vas posneli fotogalerijo ter video posnetek. Vabljeni k ogledu!

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=964]