Praznik glasbe v Celju (foto, video)

22. 06. 2020 12:16

Praznik glasbe v Celju je na šestih prizoriščih predstavil 14 glasbenikov in skupin. Ti so navdušili poslušalce in poskrbeli, da je Celje zaživelo v polnem glasbenem sijaju.

V nedeljo, 21. junija, je na različnih lokacijah v Celju potekal Praznik glasbe (Fête de la musique). Gre za iniciativo, ki poteka že od leta 1982 in združuje več kot 120 držav in 700 mest s celega sveta. Krovni organizator Praznika glasbe v Sloveniji je SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center, koordinator v Celju pa Hiša kulture Celje v sodelovanju z Mestno četrtjo Center, Celjskim Mladinskim Centrom in JSKD OI Celje. Čeprav lahko rečemo, da jo je vreme organizatorjem zagodlo, so vztrajali in poskrbeli, da je glasba popolnoma prevzela naše mesto.

Vse nastopajoče najdete v videu in fotogaleriji spodaj.

Praznik glasbe v Celju 2020

Začelo se je ob 11h, ko se je v Mestnem parku predstavil Celjski godalni orkester. Gea Pantner Volfand in Miha Firšt sta opoldne zagodla na Savinjskem nabrežju. Tam so se popoldne predstavili še Trio O’Sat z venčkom ljudske glasbe različnih delov sveta, Vesna Sauvage na kitari ter Glasbena šola e-nota s svojimi učenkami. Na Razlagovi ulici so glasbeniki, ki so v času karantene igrali z balkonov prešli na dvorišče. Glasbena šola Celje nam je, zaradi deževnega vremena, zaigrala kar skozi okna, ki gledajo na Glavni trg. Tam sta, ob kasnejšem prenehanju padavin, citre in violončelo predstavila Janja Brlec in Aleksandar Kuzmanovski. Kantavtor Ja, ne je v atriju Celjskega mladinskega centra prvi stopil na oder, sledil mu je še izvirni Trio Kalijuga. Oder pred Mestnim kinom Metropol je najprej zasedel harmonikar Mihael Strniša, sledili sta violiniskta Inga Ulokina in pevka Ajda Stina Turek. Na istem prizorišču so, ko se je noč že spustila na Celje, nastopili Summer vibes z lahkotnimi ritmi in Samantha Maya z bolj poskočnim popom.

Pa naj še kdo reče, da se v Celju ne dogaja!

 

Vsi nastopajoči na Prazniku glasbe v Celju:

Fotogalerija:

 

DejC

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
270 queries in 3,315 seconds.