Praznik občine na zvezdi obdan s pestrim dogajanjem in obarvan z glasbo, plesom ter torto (foto, video)


Mesto Celje, bogato z zgodovino in kulturno dediščino, je v četrtek zasijalo v svojem sijaju, potem, ko je obeležilo 573 let od podelitve mestnih pravic. Tudi letošnji 11. april pa je bil dan, ko so se Celjani in Celjanke zbrali v praznovanju svoje občine.

Praznično vzdušje se je v starem mestnem jedru, na zvezdi, pričelo že v dopoldanskih urah, ko so se predstavili DJ El Timo, Duo Vivace in Nonet GCC.

Leta 1991 je Mestna občina Celje za svoj praznik določila 11. april, dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice. Letos od tega mineva 573 let.
Foto: Simon Valant

Poseben čar je prinesel plesni del programa, ki so ga ustvarili mladi plesalci iz različnih lokalnih skupnosti. Raznolike plesne točke so tako pričarali plesalci KUD Igen – Hiša umetnosti Celje in Plesni Teater, društva za umetnosti ples Harlekin ter Plesnega foruma Celje.

Za dodatne glasbene note in preplet z melodijami vokalnih skupin so poskrbeli Vokalna skupina MOC, Almini Karlinčki in Glasbena šola Celje. Celjska glasbena šola pa je skupaj z Vocal BK Studiem pripravila tudi koncert, ki je bil uvod v večerno praznovanje s torto in osrednjo slovesnostjo v Narodnem domu.

Dogodek so organizirali: Celjski mladinski center, Glasbena šola Celje, JSKD – OI Celje, Mestna občina Celje, Vocal BK Studio in Zavod Celeia Celje.

Foto: David Valant

Praznovanje pa ni bilo zgolj enkraten dogodek, temveč bo zaznamovalo celoten mesec april po vsem mestu, saj se bodo številni dogodki in prireditve nadaljevali ter obogatili življenje knežjega mesta.

Fotogalerija: David in Simon Valant