Premiera predstave Macbeth v Gledališču Zarja Celje 2016 (foto, video)


DSC_0070Minuli petek so ustvarjalci Gledališča Zarja Celje odigrali na novo naštudirano predstavo – premiero Macbeth.

Priredba Shakepearove drame v režiji Tomaža Kranjca in Nejca Jezernika je bila na premierski večer razprodana, predstavo pa si je mogoče ogledati še na današnjo nedeljo ob 19.30 in in v četrtek, 17.marca.

 

Predstava v režiji Tomaža Krajnca je vzela Macbetha v svoje roke – prestavili so dramo v sodobni čas, vendar še vedno ohranili motive, ki jih predstavlja Shakespearova drama. Zgodba se vrti okrog Macbetha, ki je na novo prišel na oblast, vendar ta korak zanj ni bil dovolj, želel si je več.

Tako skupaj z ženo skujeta “samomor” kralja, Macbeth pa prevzame njegovo vlogo. A kaj kmalu ugotovita, da oblast lahko pokvari še tako povprečnega in običajnega človeka in tukaj ze začne se njun padec.

DSC_0020

Igrajo: Srečko Centrih (Angus), Žiga Medvešek (Banquo), Živko Beškovnik (Duncan), Cvetka Jovan Jekl (gospa), Polonca Rošer (Lady Macbeth), Danica Lipičnik (Lady MacDuff), Urška Majcen (Lennox), Nejc Jezernik (Macbeth), Niko Korenjak (MacDuff), Urban Pajk (Malcolm), Rok Tratnik (morilec), Neža Strenčan (morilka), Eva Hvalec (novinarka 1), Oksana Zupanc (novinarka 2), Cvetka Videc (Rose), Jure Hladin (sin), Ana Zupanc (služabnica) in Nada Jelen (zdravnica).

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka in fotogalerije pod njim

[simpleviewer width=100% height=700 id=943]

Marina Bajić