Predvelikonočno dogajanje v celjskem središču (foto, video)


DSC_0248V soboto, 19. 3.,  se je sončno celjsko mestno jedro začelo pripravljati na osrednji velikonočni čas – na Glavnem trgu so imeli pravi majhni živalski vrt v duhu cvetne nedelje in prihajajoče velike noči, dogodki pa so se vrstili skozi celo dopoldne.

 

 

 

 

Sonce je končno posijalo v Celje in s seboj prineslo pomlad in tudi velikonočni čas. Osrednji in največji krščanski praznik veliko noč ali Jezusovo vstajenje bomo praznovali prihodnji konec tedna, v središču Celja, na Glavnem trgu, pa so dodobra izkoristili toplo in sončno vreme ter za obiskovalce pripravili prav posebno sobotno dopoldne.

DSC_0267

Poskrbljeno je bilo na najmlajše, ki so imeli priložnost ustvarjati v kreativnih velikonočnih delavnicah, Mini Zoo Land Slovenske Konjice pa je pripravil mali živalski vrt s petelini, zajčki, piščančki in drugimi živalmi. Celjska folklorna skupina je obiskovalce zabavala z različnimi plesi, Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti pa se je predstavila z butarami, ki jih je bilo mogoče tudi kupiti.

DSC_0296

Vabljeni tudi k ogledu foto galerije in video posnetka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=950]

Marina Bajić

polsi-malice-zon-3