Razstava Veduta mojega kraja odslej na ogled pod Celjskim stropom (foto, video)


Prejšnji teden je v Stari grofiji pod Celjskim stropom potekalo odprtje razstave likovnih del dijakov Šolskega centra Celje, Gimnazija Lava z naslovom Veduta mojega kraja.

Pokrajinski muzej Celje v sodelovanju z Gimnazijo Lava tako gosti svojevrsto predstavo, skozi katero so lahko dijaki predstavili svoj pogled na vedute njihovih rojstnih krajev. Kot je poudarila Marija Gubenšek Vezočnik, ravnateljica Gimnazije Lava, prihajajo njihovi dijaki z vseh vetrov celjske regije, zaradi česar lahko razstava obiskovalce ponese skozi vse okoliške kraje.

Prav tako pa imajo dijaki z razstavo Veduta mojega kraja enkratno priložnost, da so njihova dela razstavljena v tako izjemnem zgodovinskem prostoru, naravnost pod Celjskim stropom.

Pisana zbirka vedut vas bo popeljala skozi vse okoliške kraje.
Pisana zbirka vedut vas bo popeljala skozi vse okoliške kraje.

Ob tej priložnosti je obiskovalci nagovoril tudi Stane Rozman, direktor Pokrajinskega muzeja Celje, je toplo pozdravil tretjo razstavo po vrsti, pri kateri aktivno sodelujejo dijaki s svojim umetniškim talentom. Izrazil je upanje, da to niso bila zadnja dejanja njihovega umetniškega ustvarjanja in toplo pozdravil vedute, po katerih se bodo lahko nekoč spominjali svojih rojstnih krajev.

Razstava Veduta mojega kraja je nastala pod mentorsko taktirko Gabrijele Kovačič in Darje Povše, ki s svojim strokovnim vodstvom pripomogli k dodani vrednosti razstave, katere se bodo dijaki lahko skozi celo življenje spominjali. Prav tako pa so prav dijaki poskrbeli tudi za kulturni program med odprtjem razstave, pri čemer smo lahko prisluhnili glasbenemu talentu petih dijakov, ki so dogodku dodali piko na i.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate uvodni nagovor Staneta Rozmana ob odprtju razstave.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije z odprtja razstave.