Sedma dobrodelna tržnica za poletno veselje (foto, video)


V soboto, 20. junija, je v celjskem mestnem središču potekal projekt Dobrodelna tržnica, na katerem so dobrodelni klubi ter njihovi podmladki zbirali sredstva za poletne počitnice pomoči potrebnih otrok.

V mestnem središču so dobrodelni klubi sedmo leto zapored zbirali sredstva za pomoči potrebnih otrok. S tem dogodkom se je tudi pričelo Poletje v Celju. Dogodek je organiziral Rotary klub Celje, nam pa je dogodek pobliže predstavila, vodja Dobrodelne tržnice, Marijana Kolenko.

Sedma Dobrodelna tržnica. Foto: DejC

Sedma dobrodelna tržnica

“Letošnja sedma Dobrodelna tržnica, kjer se združujemo vsi Lions in Rotary klubi v Celju ter društvo Enostavno pomagam, letos smo povabili tudi prostovoljce OŠ Lava, nam odlično uspeva. Ne glede na to, da je bilo zjutraj deževno in nismo vedeli, kaj bomo naredili, smo se vseeno odločili, da pridemo v mesto in ne prekinemo tradicije. Letos imamo še posebej dober namen. Vsa sredstva, ki jih zberemo danes na tržnici, bomo darovali za pomoč, da bomo lahko nekaj več otrok poslali v kolonijo ali tabor.

Letos je življenje zelo drugačno, in marsikateri otroci bi zagotovo ostali doma. Ne vem, koliko bomo zbrali, vendar nam kar dobro kaže, da bomo lahko otrokom, tudi z našim prispevkom, omogočili, da bodo poletje preživeli v sproščenem vzdušju. Predvsem pa, da bomo starše razbremenili bremena, ali otrokom privoščiti nekaj ali ne. Lahko rečem samo iskrena hvala vsem članom klubov, ki delujemo v Celju in Žalcu. Z nami je namreč tudi Rotary klub Žalec, česar smo še posebej veseli, saj smo na ta način prestopili občinske meje.”Marijana Kolenko, vodja projekta Dobrodelna tržnica

Marijana Kolenko:

Na združeni dobrodelni tržnici humanitarnih klubov so sodelovali: nosilec akcije – Rotary klub Celje, ki so se mu pridružili Rotary klub Žalec, Lions klub Mozaik Celje, Lions klub Keleia Celje, Lions klub Celje, Lions klub Mavrica, Leo klub Celje, Društvo Enostavno pomagam, Prostovoljci OŠ Lava.

Celoten izkupiček tržnice je bil 1358,20 €. Izkupišek bo namenjen za podporo otrokom za kolonije.

Fotogalerija:

DejC