Simfonični orkester Glasbene šole Celje dva dni zapored napolnil dvorano Narodnega doma


Tradicionalni Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje je dvorano Narodnega doma v Celju napolnil kar dvakrat in sicer, v nedeljo, 19. 12., in v ponedeljek, 20. 12.  Z veličastnim programom in izjemnimi solistkami je dirigent Matjaž Brežnik ponovno dokazal, s kako izvrstnim orkestrom se ponašamo v Celju.

Kot solistki sta na oder stopili violinistki Katarina Viher (mentor Janez Podlesek), študentka na AG Ljubljana in naša bivša dijakinja, in Sara Jezernik Špec (mentorica Petra Arlati Kovačič), dijakinja umetniške gimnazije, ki jo izvajamo s I. gimnazijo v Celju. Katarina je izvedla Koncert za violino in orkester št. 4, op. 8 (Zima) skladatelja Vivaldija, Sara pa Introdukcijo in rondo capriccioso op. 28 za violino in orkester skladatelja Saint-Saensa. Skaldbi Don’t cry for me, Argentina (A. L.Webber) in Somewhere iz muzikala Zgodba z zahodne strani (Bernstein) je zapela Neža Zevnik, tudi naša bivša učenka.

Temperatura je v dvorani od skladbe do skladbe naraščala, občinstvo je nastopajoče vsakič znova nagradilo z bučnim aplavzom in vzkliki navdušenja. Novoletna koncerta pa ne bi bila povsem prava brez tradicionalnega Radetzky marša, pri katerem se je orkester povsem zlil s publiko.

“Iskrene čestitke vsem članom orkestra, solistkam in njihovim mentorjem ter dirigentu Matjažu Brežniku. Srečno!,” so po dveh izjemnih koncerti zapisali na GŠ Celje.