SLG Celje predstavilo repertoar za sezono 2019/20


Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje sicer zaključuje z aktualno sezono, vendar pa so že povsem pripravljeni na novo. Tako so predstavili tudi program za prihajajočo sezono, v katero bodo vstopili z novo celostno podobo in novim imenom: Gledališče Celje.

SLG Celje bo kljub spremembam v novi sezoni ostalo zvesto sebi in bo obiskovalcem postreglo s sedmimi premierami, od katerih jih bo pet potekalo na velikem odru, dve pa na malem. Njihov repertoar bo prežet s kvalitetnimi dramskimi uprizoritvami, ki bodo postavljale ogledalo družbi in poskrbele za to, da se Celje še bolj odločno umesti na gledališko mapo Slovenije.

Nova sezona bo poskrbela za sedem odličnih predstav

Sezono 2019/20 bodo odprli z nagrajeno monodramo Večni otrok izraelske dramatičarke Nave Semel v režiji Yonatana Esterkina, v kateri sledimo pripovedi matere, ki rodi otroka z Downovim sindromom. Nadaljevali bodo z dramsko noviteto Rajzefiber Gorana Vojnovića v režiji Anice Tomić in koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj, ki preizprašuje odnos med materjo in sinom ter naslavlja problem migracij v današnjem času.

V SLG Celje bodo nadaljevali s politično satiro mlade dramatičarke Ize Strehar Vsak glas šteje v režiji Ajde Valcl, ki je bila nagrajena na natečaju za Žlahtno komedijsko pero. Nato se bosta zvrstili glasbeno-gledališka pripoved Gogoljeve klasike Plašč v režiji Juša A. Zidarja in drama Očiščenje Sofi Oksanen v režiji Jaarija Juutinena, ki odpira problematiko druge svetovne vojne in današnjega časa skozi usodo družine. Sezono bodo sklenili s klasiko Oblast teme Leva Nikolajeviča Tolstoja v režiji Maše Pelko, katere tema je grobo podeželsko življenje 19. stoletja. Za otroke bodo premierno uprizorili predstavo Heidi avtorice Johanne Spyri v režiji Ivane Djilas.

sdr

Tudi prihajajoča sezona v knežje mesto prinaša 29. festival Dnevi komedije, ki bo potekal marca 2020. V tem duhu sta SLG Celje in Mestna občina Celje razpisala javni anonimni natečaj za izvirno komedijo, nagrada pa bo podeljena na Dnevih komedije 2020.

Prav tako bo sezona 2019/20 poskrbela za dopoldanski in popoldanski Abonmajček, ki skrbi za to, da tudi najmlajše pritegne v gledališče in jih razvaja z dodelanimi predstavami. V prihajajočem letu bodo gostili štiri igrane predstave – Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak v izvedbi SNG Drama Ljubljana, predstavi Modro pišče in Mehurčki Gledališča Koper ter Kosovirja na leteči žlici v izvedbi SLG Celje – in eno lutkovno predstavo – Netopir Kazimir Lutkovnega gledališča Maribor.

Ne zamudite predvpisa abonmajev

Da boste lahko čim bolj ugodno uživali ob gledaliških poslasticah, ki jih za vas pripravlja SLG Celje, ne zamudite predvpisa abonmajev, ki bo potekal med 3. in 29. junijem. Sledi mu jesenski vpis abonmajev, ki bo potekal od 2. do 12. septembra. Cene abonmajev so prilagodili ponudbi, cena posamezne vstopnice ostaja nespremenjena. Cena za abonma I. kategorije znaša 80 EUR, za abonma II. kategorije pa 70 EUR. Pripravili so ugodnosti in popuste za vse generacije, ob predvpisu pa nudijo 10 % popusta. Zaradi prenove gledališča bo predvpis potekal v Kulturnici, nasproti gledališča.