SLG Celje vstopa v novo sezono z družbeno kritično noto (video)


SLG Celje sicer zaključuje z aktualno sezono, vendar entuziastično stremi k naslednji. Tako so tudi za gledališko sezono 2018/19 pripravili pet premiernih uprizoritev in predstavo za otroke. Abonenti si bodo tako lahko v sezoni 2018/19 ogledali pet predstav v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje in eno izbirno gostujočo predstavo. V novi sezoni pa so tudi za najmlajše ponovno pripravili dopoldanski in popoldanski Abonmajček.

Nova gledališka sezona prinaša dovršene družbeno kritične predstave

V SLG Celje bodo v novo gledališko sezono vvstopili septembra 2018, ko si bo na Velikem odru moč ogledati  prvo slovensko uprizoritev drame NAŠE SKRIVNOSTI Béle Pintérja v režiji Nikole Zavišića. Sledila bo premiera tragične farse OČE Floriana Zellerja v režiji Jerneja Kobala na Malem odru SLG Celje. V začetku oktobra bo premiera predstave za otroke Svetlane Makarovič KOSOVIRJA NA LETEČI ŽLICI v režiji Matjaža Latina, konec novembra pa bo krstno uprizorjena komedija Borisa Kobala PROFESIONALCI ESPE v režiji Jaše Jamnika. Februarja 2019 bo sledila premiera Molièrove komedije LJUDOMRZNIK v režiji Nine Rajić Kranjac in maja 2019 še prva slovenska uprizoritev drame ALARMI! Emanuela Aldrovandija v režiji Nine Ramšak.

Dopoldanski in popoldanski Abonmajček za najmlajše

SLG Celje bo poskrbelo tudi za veliko gledaliških poslastic za najmlajše.  Ogledali si bodo lahko 5 predstav – igrano-lutkovno predstavo TRNULJČICA v režiji Saše Jovanovića in izvedbi Mestnega gledališča Ptuj, predstavo ŠKRAT KUZMA DOBI NAGRADO v režiji Matjaža Fariča in izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, predstavo BRUNDAGRRRROM! v režiji Jake Ivanca in izvedbi Gledališča Koper, igro za otroke in živali po motivih zgodbe Frana Levstika KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO v režiji Katje Pegan in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in predstavo ERAZEM IN POTEPUH Astrid Lindgren v režiji Ajde Valcl in izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Tudi prihodnje leto se v celjsko gledališče vračajo Dnevi komedije 2018, ki bodo poskrbeli za smeh in kvalitetno vsebino. Sicer pa bodo vrata SLG na stežaj odprta tudi za predstave, ki bodo obogatile gledališko sezono 2017/18. Svoj sedež si lahko zagotovite že sedaj, saj bo med 4. in 29. junijem 2018 potekal predvpis abonmajev. V tem času ponujajo vsem abonentom 10 % popusta pri vpisu abonmaja in vrsto drugih ugodnosti. Vpis abonmajev bo potekal jeseni, med 3. in 15. septembrom 2018.

Za SLG Celje izjemno uspešna sezona

Zelo uspešna pa je bila tudi tekoča sezona, saj so v SLG Celje odigralo rekordno število predstav, ki se jih je zvrstilo kar 281. Kot je dodala mag. Tina Kosi, upravnica SLG Celje, si je njihove predstave doma in v tujini ogledalo več kot 65 tisoč obiskovalcev. Več o tem nam je zaupala kar sama: