Slikarsko ustvarjanje na Celjskem gradu (foto, video)


V nedeljo se je na Celjskem gradu v sklopu prireditev Poletje v Celju predstavilo Kulturno prosvetno društvo Svoboda Celje. Slikarsko ustvarjanje je potekalo na temo “Rodbine Celjskih.”

Kulturno prosvetno društvo Svoboda Celje je eno najstarejših društev v Celju, saj deluje vse od leta 1919. Člani društva se ukvarjajo z ljubiteljsko kulturo v več sekcijah, ki zajemajo predvsem likovno in glasbeno dejavnost. Njihovo poslanstvo je pomagati vsem, ki si želijo ustvarjalno porabiti prosti čas na likovnem in glasbenem področju. Delujejo v strokovno vodenih skupinah ter izvajajo tečaje in delavnice. Društvo trenutno šteje 70 aktivnih članov, od tega se jih dve tretjini ukvarja z likovno dejavnostjo, tretjina pa z glasbeno. Sodelujejo na raznih ex-temporih po Sloveniji, njihovi člani pa so prejemniki številnih nagrad in priznanj za svoja slikarska dela.

Na Celjskem gradu smo lahko spremljali kako nastajajo imenitne slike izpod rok članic in člana prosvetnega društva Svoboda Celje na temo “Rodbine Celjskih.” Nastajali so motivi podobe Celjskega gradu, Barbare Celjske, Hermana II. Celjskega, grofa Friderika, Ulrika II. Celjskega,…

[simpleviewer width=100% height=700 id=207]
TFV: Nina V.