Tradicionalni koncert Extra banda


Med prednovoletnimi dogodki, ki jih izvaja Glasbena šola Celje, je tudi tradicionalni koncert njihovega Extra banda. Koncert zasedbe pod taktirko Bojana Logarja je v prvi vrsti namenjen njihovim učencem in dijakom, ki zadnji šolski dan pred prazniki preživijo malo drugače.

Foto: GŠC

Na odru so zaigrali tudi člani Jazz banda Glasbene šole Celje, ki ga sestavlja 5 odličnih mladih glasbenikov: Lovro Gubenšek na trobenti, Lenart Gubenšek na klavirju, oba učenca našega jazz programa, Liam Šibli na saksofonu, Gašper Hlupič na bobnih in Blaž Krušič na bas kitari.

Potem je zadišalo po starih časih, z Extra bandom so se obiskovalci sprehodili skozi evolucijo jazz glasbe in nostalgično posegli po ritmih znamenitih glasbenikov kot so skladbe Glenn Miller orchestra in Count Basie orchestra.

Foto: GŠC

Kot solistka na angleškem rogu, njena mentorica je Eva Miheu, se je predstavila dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri. Ne samo na svojem instrumentu, odlična je tudi kot pevka in zapela skladbo Child is born ter zimzeleno skladbo Samo nasmeh je bolj grenak, ki jo je nekoč izvajala izjemna Ditka Haberl.

Koncert so zaokrožili s tradicionalnimi božičnimi skladbami, glasbeno popoldne pa je v celoto v spremni besedi povezala Tina Blazinšek.