Tradicionalni novoletni koncert Godbe Liboje (video)


godbalibojeGodba Liboje je v mesecu decembru in januarju pripravila tradicionalen novoletni koncert. 25. decembra so se predstavili občinstvu v kulturnem domu Liboje, 10. januarja pa koncert ponovili še v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Tradicionalni novoletni koncert Godbe Liboje je dogodek, ki ga godbeniki iz majhnega kraja v Savinjski dolini prirejajo že vrsto let. Gre za združitev tradicionalne in moderne glasbe, s katero vsakoletno privabijo številne obiskovalce.

 

Godbo Liboje odlikuje pestra zasedba, ki je sestavljena iz predstavnikov moškega in ženskega spola ter povezovanja različnih starostnih generacij, ki jih združuje skupna ljubezen do glasbe. Eni se z njo ukvarjajo amatersko, drugi pa imajo za to določeno izobrazbo. Umetniški vodja godbe je Andrej Žgank, predsednik pa Sandi Menčak.

godbal

Godba ima dolgoletno tradicijo, lansko leto so praznovali 80. letnico obstoja. Aktivno sodelujejo na tekmovanjih ter se udeležujejo gostovanj po Sloveniji in tudi v tujini. Na 34. Tekmovanju slovenskih godb so v 1. težavnostni stopnji osvojili zlato odličje.

Letošnji koncert so godbeniki pripravili brez glasbenih gostov, ki so prejšnja leta spremljali zasedbo iz Liboj. Solisti, ki so člani godbe in so se predstavili na koncertu v Libojah in Žalcu so bili Aljaž Jazbinšek (klarinet), Andrej Perger, Andrej Menčak, Alen Čretnik (vsi trobente) in Tadej Kopitar (rog), za odličen pevski vložek pa je poskrbela članica godbe Alenka Frece Dimec. Program je povezovala direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec, Jolanda Železnik.

liboje

Vabljeni tudi k ogledu kratkega videa s koncerta v Žalcu.

Anja Vasle

polsi-masaze-klik