Učili so se plesati tango, saditi in skrbeti za sobne rastline, uporabljati spletne aplikacije in preprečevati izgorelost


V Ljudski univerzi Celje so zelo aktivni, ko gre za izvajanje različnih delavnic, preko katerih udeležencem njihovih programov lajšajo življenje, oziroma jim odpirajo nove življenjske vidike.

V zadnjih tednih so tako med drugim izvedli delavnice o sajenju in oskrbi sobnih rastlin, pa o varni in enostavni uporabi digitalnih aplikacij, učili so plesati argentinski tango, ter obdelali še v sodobni družbi zelo aktualno tematiko – kako preprečiti izgorelost.

V sodelovanju s Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, so na LU Celje izvedli delavnico z naslovom “Sajenje in oskrba sobnih rastlin”. Naučili so se izbrati ustrezne vrste sobnih rastlin glede na pogoje v stanovanju, pravilno saditi in presajati rastline, ustrezno zalivati in gnojiti, da rastline uspevajo, prepoznavati in reševati najpogostejše težave z rastlinami.

“Hvala vsem udeležencem za aktivno sodelovanje in delitev svojih izkušenj. Skupaj smo ustvarili bolj zeleno in prijazno okolje,” so ob tem zapisali na Facebooku.

Še pred tem so v okviru Tednov vseživljenjskega učenja izvedli čudovito delavnico argentinskega tanga, ki jo je vodila Alja Ferme. “Delavnica je prinesla pravo plesno evforijo! Hvala vsem, ki ste se nam pridružili,” so bili navdušeni.

Vir foto: FB profil LU Celje

Skupaj z Osrednjo knjižnico Celje pa so v Knjižnici Vojnik izvedli delavnico, kjer so se starejši uporabniki naučili, kako varno in enostavno uporabljati različne digitalne aplikacije, ki jim olajšajo vsakdanje življenje in omogočajo ohranjanje stikov z najbližjimi.

Vir foto: FB profil Osrednje knjižnice Celje

“Knjižnica Vojnik ni le prostor za knjige, ampak tudi prostor za učenje, ustvarjanje toplih spominov in povezovanje vseh generacij,” so ob tem zapisali na FB profilu Osrednje knjižnice Celje.

In še en program, ki pomaga preprečevati negativne posledice s tempom in stresom nabite narave sodobne družbe. Spodnji posnetek je z delavnice Doris Polak Kuder, katera tema je bila, kako preprečimo izgorelost:

Vir foto: FB profil LU Celje

Občanom Celja in okoliških občin tako po zaslugi organizacij kot so Ljudska univerza Celje, Osrednja Knjižnica Celje ter številnih drugih, ki prispevajo h kvaliteti življenja v tem prostoru, ne more biti dolgčas, ne glede na starostno obdobje, v katerem se nahajajo.

Preberite še:

Pater Karel Gržan o Frideriku in Veroniki: Na to zgodbo smo lahko ponosni