Uprizoritev Ladybirdorium: Dreams v Plesnem forumu Celje (foto, video)


0SCN7327 (Kopiraj) DSCN7324 (Kopiraj)Ladybirdorium je prostor v vesolju … prostor ustvarjalnosti in eksperimenta … prostor svobode … Mlada glasbena ustvarjalka tisočerih talentov LadyBird je s pomočjo vokala, različnih inštrumentov in looperja ustvarjala edinstvene melodije, ki so še dodatno oživele ob gibih Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška.

Celotna predstava pa je resda imela kar sanjsko konotacijo. Obiskovalce je popeljala vse od lahkotnega dremeža z upočasnjenimi gibi, do faze globoke spanca v ritmu počasnih valov, pa vse do REM faze, v kateri se je znašla tudi hitra in napeta motorika obeh plesalcev.

»Beseda LadyBird me navdaja z občutkom harmonije, spokojnosti in miru. V glasbi sem svobodna kot ptica. Pri ustvarjanju mi je najpomembneje to, da najprej izpolnim samo sebe, kajti šele takrat lahko postanem srečna pikapolonica, ki dobro energijo nese naprej,” svoje glasbeno ustvarjanje komentira LadyBird, ki je v sodelovanju z mladima plesalcema odlično prikazala svobodo svoje glasbe tudi v fizični obliki.

Svojevrstnega dogodka pa nismo zamudili niti mi, saj smo projekt Dreams ujeli tudi v objektiv in posneli fotogalerijo ter video posnetek. Vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=805]

Tina Ožvald

nag-klik