Uspešno pilotno leto projekta Ambasador kulture


S sobotnim koncertom v celjskem mestnem parku se je zaključilo pilotno leto projekta Ambasador kulture, ki ga izvaja konzorcij kulturnih ustanov – Hiša kulture Celje, Mestni kino Metropol, Zavod Celeia Celje, Glasbena mladina Slovenije in Gledališče Celje, ob podpori Mestne občine Celje.

61584005_513107962558728_3022078962449776640_nProjekt je v šolskem letu celjskim osnovnošolcem in srednješolcem ponudil 45 brezplačnih vrhunskih umetniških dogodkov – koncertov, filmskih projekcij, gledaliških predstav in likovnih razstav.

Dogodki Ambasadorja kulture se od organiziranih šolskih obiskov koncertov in predstav bistveno razlikujejo v tem, da se za obiske mladi odločajo in jih obiščejo samostojno, dogodki pa niso prilagojeni mladini, temveč gre za dogodke, namenjene vsakršnemu občinstvu.

V tem prvem, preizkusnem letu, se je k projektu prijavilo 254 učencev in dijakov s petih celjskih šol, med katerimi so na zaključnem dogodku nagradili 11 najbolj aktivnih obiskovalcev dogodkov.

S projektom bodo ustvarjalci nadaljujevali tudi prihodnje šolsko leto, ko želijo k sodelovanju privabiti vse celjske osnovne in srednje šole, hkrati bistveno povečati število sodelujočih, v program vključiti tudi ples ter urbano glasbo in začeti z razvojem mobilne aplikacije, ki bo prevzela vlogo obveščanja o dogodkih in evidentiranja obiskov.