V Celju na ogled razstava izjemno estetskih mobilnih fotografij priznanih fotografov


Pravijo, da fotografija pove več kot tisoč besed. Vsaka je knjiga zase in nosi svojo zgodbo. Takšno je tudi vodilo fotografske razstave »Trenutek«, ki je odprla svoja vrata v Celju in v kateri si lahko ogledate dela priznanih slovenskih in hrvaških fotografov.

Ta vas ne bo navdušila le z estetiko, ampak tudi s svojim posebnim značajem – vse nagrajene fotografije so bile »ujete« s pametnimi telefoni Huawei, ki slovijo po svojih neprekosljivih fotografskih zmogljivostih.

Razstava je velik poklon mobilni fotografiji, saj dokazuje, kakšne fotografske mojstrovine je mogoče ustvariti s telefoni Huawei. Pametni telefoni so postali osrednja naprava, s katero fotografiramo pomembne življenjske trenutke in nam na vsakem koraku omogočajo odkrivanje lepote v stvareh okoli sebe in svobodno izražanje svoje ustvarjalnosti. Prav Huaweievi telefoni pa se redno uvrščajo med fotografsko najbolj zmogljive naprave svoje vrste. Vrh fotografskih zmožnosti predstavljajo premijski modeli družine P40 na čelu z modelom P40 Pro+, ki z naprednim sklopom kamer velja za najboljši telefon na področju mobilne fotografije.

Fotografski doseg telefonov Huawei najbolje predstavlja prav razstava zvenečih fotografskih imen, kjer svoje čudovite fotografije med drugim razstavljajo Aleš Bravničar, Jaka Ivančič in Tibor Golob. Vsaka fotografija ima svojo rdečo nit, vse pa navdušujejo z izjemno estetiko.

Fotografska razstava je začela svojo turnejo v Citycentru v Celju, nato nadaljuje gostovanje na Reki, v Zagrebu in v Splitu na Hrvaškem, pot pa zaključuje v začetku septembra v ljubljanskem Cityparku.

Kraji in datumi razstave:

  • Celje: 15. 7. – 21. 7.
  • Reka: 22. 7. – 28. 7.
  • Zagreb: 29. 7. – 18. 8.
  • Split: 20. 8. – 26. 8.
  • Ljubljana: 28. 8. – 10. 9.