V Celju nastopili prejemniki zlate plakete tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov


V ponedeljek se je na odru koncertne dvorane Glasbene šole Celje odvil poseben slavnostni dogodek na katerem so se predstavili prvonagrajenci lanskega TEMSIG-a, in sicer Klavirski trio Rupnik

Izvedli so izvrsten program z deli skladateljev Beethovna in Brahmsa. Trio sestavljajo violinistka Manca (rojena leta 1996), violončelist Nejc (2000) ter pianist Anže (1998).

klavirski_trio_rupnik_november_2017_dvoranaManca je študentka 3. letnika Univerze Mozarteum v Solnogradu v razredu prof. Reinerja Schmidta. Nejc je dijak 3. letnika Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani v razredu prof. Karmen Pečar, Anže pa je študent 1. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič.

Vsi trije so kot posamezniki večkratni nagrajenci državnih in mednarodnih tekmovanj, nastopajo pa na raznih prestižnih dogodkih doma in v tujini. Komorna zasedba sicer deluje že osmo leto, od letos v okviru Akademije za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Janeza Podleska.

Marca 2017 je Klavirski trio Rupnik na 46. tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov – TEMSIG v II. kategoriji komorne skupine z godali in klavirjem osvojil zlato plaketo oz. 1. nagrado z vsemi 100 točkami in posebno nagrado za najboljšo interpretacijo skladbe ter s strani Glasbene šole Celje posebno nagrado – solo recital v koncertni dvorani.